preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Vinkovci

Login
Brojač posjeta i sat

Brojač

 

Priloženi dokumenti:
Politika privatnosti.pdf

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

E-KIDS ERASMUS+ KA1 PROJEKT

            KLIK NA LOGO 

E-TWINNING ŠKOLA

ŠK. GOD. 2021./2022.

DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI (radne bilježnice i ostali obrazovni materijali)

RAZREDNA NASTAVA         (1. - 4. razred)

PREDMETNA NASTAVA       (5. - 8. razred) 

Priloženi dokumenti:
logo E-KIDS WEB jos manji.jpg

VIRTUALNA KNJIŽNICA - VLANA

       KLIK NA LOGO 

 

Korisne poveznice

VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
ZAVRŠENE PRVE MOBILNOSTI NAŠIH UČITELJA NA STRUKTURIRANIM TEČAJEVIMA U IRSKOJ U OKVIRU ERASMUS+ KA1 PROJEKTA e-KIDS
Autor: ZRINKA JURIĆ, 13. 10. 2021.

U okviru Erasmus+ KA1 projekta e-KIDS započele su mobilnosti naših učitelja na strukturirane tečajeve u četiri europske države: Irsku, Portugal, Finsku i (vjerojatno) Cipar. Agencija za mobilnosti i projekte Europske Unije odobrila je naš Projekt još u svibnju 2020.,  o čemu smo već pisali, no zbog pandemije uzrokovane koronovirusom mobilnosti nisu bile moguće do ove jeseni.
Na prvu mobilnost u Dublin (Irska) u organizaciji Europass Teacher Academy išle su Tatjana Brešćanski, učiteljica Matematike, i Zrinka Jurić, učiteljica Hrvatskoga jezika i školska knjižničarka, od 3. do 9. listopada 2021.
U (OPŠIRNIJE)  čitajte više! 


Tatjana Brešćanski na strukturiranom tečaju  pod nazivom 21st century skills for teachers and students (Vještine 21. stoljeća za učitelje i učenike) učila je o modelu projektnog učenja i načina njegovog uključivanja u nastavni proces, o upotrebi različitih digitalnih alata koji se koriste  u svrhu poučavanja, upoznala metode obrnute učionice i model učenja u svrhu dobivanja rješenja – sve su to sadržaji koji će poboljšati poučavanje učitelja i učenje učenika ključne za školu 21. stoljeća. Na strukturiranom tečaju 4C's: Creativity, Critical Thinking, Communication and Collaboration in School (Kreativnost, kritičko mišljenje, komunikacija i suradnja u školi) Zrinka Jurić usvajala je znanja o poticanju kritičkog mišljenja i kreativnosti kod učenika, ali i o kreativnom mišljenju, o tome kako poboljšati komunikaciju u razredu, o dobrim načinima suradničkog rada među učenicima. Na tečajevima su upoznale učitelje iz Estonije, Litve, Grčke, Turske, Portugala, Španjolske, Češke, Njemačke, Poljske i Hrvatske te su s njima razmjenjivali iskustva te saznali više o njihovom školskom sustavu. Bila je to i prilika za stvaranje novih prijateljstava i potencijalnih budućih suradnji na projektima.
U slobodno su vrijeme obišle zanimljive turističke atrakcije Dublina, posjećivale muzeje i knjižnice, šetale parkovima. Posljednjeg dana boravka bile su na izletu na zapadnoj obali Irske, na poznatim Clif of Mohers (liticama Mohera), nacionalnom parku Buren i malom živopisnom gradiću Galwayu. 
Za obje je ovo bilo iznimno bogato stručno, kulturološko, ali i turističko putovanje. Sve naučeno i doživljeno prenijet će kolegama u školi, na stručnim vijećima svojih predmeta na županijskoj razini i šire te ih primijeniti u radu s učenicima! 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju