preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Vinkovci

Login
Brojač posjeta i sat

Brojač

 

Priloženi dokumenti:
Politika privatnosti.pdf

Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

E-KIDS ERASMUS+ KA1 PROJEKT

            KLIK NA LOGO 

E-TWINNING ŠKOLA

ŠK. GOD. 2021./2022.

DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI (radne bilježnice i ostali obrazovni materijali)

RAZREDNA NASTAVA         (1. - 4. razred)

PREDMETNA NASTAVA       (5. - 8. razred) 

Priloženi dokumenti:
logo E-KIDS WEB jos manji.jpg

VIRTUALNA KNJIŽNICA - VLANA

       KLIK NA LOGO 

 

Korisne poveznice

VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
ČETVRTE MOBILNOSTI NAŠIH UČITELJA NA STRUKTURIRANIM TEČAJEVIMA U FINSKOJ U OKVIRU ERASMUS+ KA1 PROJEKTA e-KIDS
Autor: ZRINKA JURIĆ, 20. 12. 2021.

U okviru Erasmus+ KA1 projekta E-KIDS završene su i posljednje mobilnosi naših učitelja, ovoga puta u Helsinkiju u Finskoj od 5. do 11. prosinca 2021. Ivan Krajinović, učitelj Povijesti i Hrvatskoj jezika i književnosti, pohađao je tečaj Highlights of Finnish education / Naglasci finskog obrazovanja, a Gabrijela Romić, učiteljica Engleskog jezika, pohađala je tečaj Student-centered learning and 21st century skills/ Učenje usmjereno na učenika i vještine dvadeset i prvog stoljeća. Ivan i Gabrijela na tečajevima su surađivali s kolegama iz pet europskih zemlja (Belgija, Nizozemska, Poljska, Portugal i Mađarska) uz domaćine Fince. Prvog dana tečaja ukratko su predstavili Vinkovce i našu školu. Promovirali su i naš projekt originalnim majicama koje su izazvale veliko zanimanje i time potvrdile kreativnost našeg tima! 
Više o tečajevima, turističkom dijelu putovanja čitajte i gledajte u (OPŠIRNIJE)! 

 

 


TEČAJ "THE HIGHLIGHTS OF FINNISH EDUCATION"

Uspjeh finskog obrazovnog sustava, temelji se na velikom povjerenju svih sudionika i velikom ugledu učitelja u društvu. Zanimljiva je informacija kako obvezno obrazovanje u Finskoj traje do osamnaeste godine te je u potpunosti besplatno. Ishodi ovog tečaja su istraživanje  i upoznavanje finskog školskog kurikuluma i uspoređivanje s hrvatskim. To je odrađeno na predavanjima, ali i posjetama dvjema školama. Naši sudionici su upoznati s Project Based Learning metodama, koje  se koriste u finskim školama. Posebno zanimljivo predavanje bilo je Drama Pedagogy u kojem učitelj učenicima predstavi lik kojeg oni dalje uz pomoć pitanja i odgovora razvijaju. Predstavljene su im također i različite formativne i sumativne metode procjene učeničkog znanja. Na kraju tečaja sudjelovali su u radionici Motivation Growth Mindset and Emotions Behind Everything u kojoj su odradili nekoliko zanimljivih aktivnosti za zagrijavanje ( igra Spotlight), a kasnije nastavili sa istraživanjem i dokazivanjem ispravnosti pozitivne motivacije).

TEČAJ "STUDENT- CENTERED LEARNING AND 21ST CENTURY SKILLS"

Naši sudionici su upoznati s Fenomenon-Based Learning, u kojem učenici obrađuju jednu temu na način da u skupinama osmišljavaju problemska pitanja za različite aspekte te iste teme.  Sudionici su sudjelovali u radionici Dream School Design Sprint and Gallery Walks gdje su primjenjujući metodu Design Sprint- posebno osmišljenu misaonu metodu rješavanja problema na način da se prvo postave ciljevi, skicira rješenje, donese odluka, osmislili prototip koji se nakon toga testira. Nakon ove zanimljive radionice, održan je EduFair gdje je svaka država predstavila svoju školu i svoj grad, te način funkcioniranja obrazovnog sustava. U sklopu ovog tečaja, također su obišli dvije škole u kojima su razgovarali s nastavnicima, učenicima i školskom službom.

Tijekom posjete Finskoj i Helsinkiju, u turističkom dijelu programa, posjetili su neke važne znamenitosti grada, poput Uspensky Cathedral, pravoslavnu crkvu te Helsinki Cathedral, finsku evangeličku crkvu. Posebno ih se dojmila Temppeliaukio Church, luteranska crkva uklesana u stijeni, sagrađena od betona, granita i bakra. Ovu neobičnu građevinu posjećuje milijun posjetitelja godišnje. Posjetili su i otočje Suomenlinna, jedno od najvažnijih turističkih obilježja Helsinkija, gdje su obišli povijesne zidine koje su izgradili Šveđani za obranu Finaca od Rusa. Po prvi puta iskusili su putovanje zaleđenim morem jer su temperature u Helsinkiju, za vrijeme njihovog posjeta, sezale i do -20 stupnjeva celzijusa!

 

Nakon ovog prekrasnog iskustva i cjelotjednog učenja, Gabrijela i Ivan primili su certifikate i vratili se u svoju školu gdje će novostečena znanja koristiti u radu sa svojim učenicima, ali ih i prenijeti svojim kolegama!

                                                                        Ivan Krajinović i Gabrijela Romić

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju