preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Vinkovci

Login
Brojač posjeta i sat

Brojač

 

Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

E-TWINNING ŠKOLA

ŠK. GOD. 2020./2021.

DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI (radne bilježnice i ostali obrazovni materijali)

RAZREDNA NASTAVA        (1. - 4. razred)

PREDMETNA NASTAVA      (5. - 8. razred) 

VIRTUALNA KNJIŽNICA - VLANA

       KLIK NA LOGO 

 

VAŽNA OBAVIJEST

U tijeku je energetska obnova škole i školske dvorane te se mole učenici i roditelji da koriste isključivo ulaz iz Ulice Ivana Kukuljevića Sakcinskoga za dolazak i odlazak iz škole! Molimo roditelje da poštuju zamolbu da ne ulaze automobilima u dvorište škole! Potreban je pojačan oprez svih u školi i oko nje!

Korisne poveznice

eTWINNING PROJEKTI
U OKVIRU eTWINNING PROJEKTA „JA I SVA MOJA LICA / ME, MYSELF & I" OBILJEŽEN JE SVJETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA
ZRINKA JURIĆ / datum: 21. 10. 2020. 20:59

Učiteljica hrvatskoga jezika i školska knjižničarka Zrinka Jurić sudjeluje u eTwinning projektu "Ja i sva moja lica / Me, myself & I" kojemu je cilj promovirati važnost dobrog mentalnog zdravlja kod djece kroz različite, djeci primjerene, aktivnosti te ih potaknuti na prepoznavanje emocija, traženje podrške i primjereno komuniciranje unutar vlastite zajednice i šire u svrhu brige i očuvanja kako vlastitog, tako i mentalnog zdravlja zajednice. Kroz različite aktivnosti u njemu će sudjelovati učenici 6. c i 8. c kojima predaje Hrvatski jezik te ostali zainteresirani učenici, korisnici školske knjižnice.

Odrađene su uvodne aktivnosti na početku Projekta (škola je dodana na kartu škola sudionica Projekta, dio učenika i učiteljica ispunili su uvodni upitnik te je na zajedničkom Padlet mjestu jedna učenica kao predstavnica škole odgovorila na pitanja vezana uz svoje snage i kvalitete te pojam mentalnog zdravlja).

Prva konkretna projektna aktivnost bila je obilježavanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja 10. listopada 2020. u 8. c u okviru nastave Hrvatskoga jezika. S obzirom da se odvijala Nastava na daljinu, aktivnosti su odrađene u virtualnom prostoru u digitalnom alatu Wizer.me.  Učenici su u motivacijskom dijelu povezivali pojmove o mentalnom zdravlju i njihova značenja. Uz pjesmu Milivoja Slavičeka „Ljudi imaju“ iznosili  su svoja razmišljanja o izrazima izgubiti sebe i u kojim to situacijama čovjek bježi od sebe. Po uzoru na pjesnika pisali su svoje pjesme s naslovom Ja imam, iznosili su svoje osjećaje i razmišljanja o ponovnoj Nastavi na daljinu. Iznosili su i svoje dojmove na video iz kampanje BoliMe/Kad te boli moraš reći i osvijestili potrebu razgovora o svojim osjećajima i važnosti očuvanja mentalnog zdravlja!
Prikaz aktivnosti objedinjen je u e-knjizi na sljedećoj poveznici OBILJEŽEN SVJETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA.


[OPŠIRNIJE]I PRVI NAŠ KREIRAN eTWINNING PROJEKT DOBITNIK NACIONALNE OZNAKE KVALITETE
ZRINKA JURIĆ / datum: 18. 10. 2020. 14:38

Učiteljice  tada 2. razreda kreirale su na eTwinningu projekt Podijelimo radost i sreću (i o ovome Projektu već smo pisali). U projektu je  sudjelovalo 68 učenika, njihovi roditelji te učiteljice M. Barunčić, Lj . Bikić i D. Golek. Projekt je trajao od 25. 11. 2019. do 20. 12. 2020. Cilj je bio potaknuti empatiju, plemenitost, humanost kod učenika i drugih odraslih osoba.
Izabrali smo problem  koji se nametnuo sam po sebi, pomoć potrebitim osobama. I u našoj školi, u našem susjedstvu, u našem gradu  postoje obitelji kojima je potrebna pomoć u hrani, odjeći, priboru za školu... Pogledali smo i šire. U našem gradu postoji Pučka kuhinja te smo odlučili volontirati u njoj i na taj način pomoći korisnicima. U vrijeme Adventa širili smo ljubav i dobrotu.
Naš vrijedni rad prepoznat je i projekt je  nagrađen eTwinning Nacionalnom oznakom kvalitete! 

                                                                            Marina Barunčić
U OPŠIRNIJE su Nacionalne oznake kvalitete!


[OPŠIRNIJE]SVI eTWINNING PROJEKTI U SADAŠNJEM 3. C DOBILI OZNAKU KVALITETE/QUALITY LABEL
ZRINKA JURIĆ / datum: 18. 10. 2020. 10:02

Učenici sada 3. c razreda s učiteljicom Dunjom Golek realizirali su više eTwinning projekata u prošloj školskoj godini, koje smo već u prethodnim objavama najavili. Za sve realizirane projekte dobili su eTwinning Nacionalnu oznaku kvalitete na kojima im čestitamo! 
U OPŠIRNIJE učiteljica Dunja Golek piše o projektima, a tekst je popraćen fotografijama te oznakama kvalitete. Učiteljica i učenici 3. c poručuju nam da se vesele novim aktivnostima i novim projektima!


[OPŠIRNIJE]MOJI eTWINNING PROJEKTI
ZRINKA JURIĆ / datum: 17. 1. 2020. 20:49

Učiteljica 2. c Dunja Golek na poticaj pripravnice Tee Golek uključila se u eTwinning platformu u prošloj školskoj godini 2018./2019. Realizirale su brojne projekte u tadašnjem 1. c. 
U (OPŠIRNIJE) nam učiteljica Dunja donosi prikaz tih projekata, ali najavljuje i nove u kojima trenutno sudjeluje. O njima, kao i o svim drugim eTwinning projektima naših učitelja i stručnih suradnika, pisat ćemo ritmom kako se projekti budu realizirali!  
Zavirite u šarolikost aktivnosti koji su u projektima obuhvaćeni! 

 


[OPŠIRNIJE]ČETVRTAŠI U PROJEKTU PODIJELIMO RADOST I SREĆU
ZRINKA JURIĆ / datum: 1. 1. 2020. 21:38

Na prijedlog učiteljice Zrinke Popić, učenici 4. a, b i c razreda, zajedno sa svojim učiteljicama Dinkom Pavić Rosandić, Slavicom Astaloš i Nadom Brdar uključili su se u akciju sakupljanja i darivanja Udruzi za zaštitu životinja Rocco Vinkovci. I ova akcija dio je eTwinning projekta Podijelimo radost i sreću! 
Više o akciji piše učiteljica Nada Brdar! Čitajte i gledajte u (OPŠIRNIJE)!  

 


[OPŠIRNIJE]I ŠKOLSKA SE KNJIŽNICA UKLJUČILA U PROJEKT PODIJELIMO RADOST I SREĆU
ZRINKA JURIĆ / datum: 24. 12. 2019. 15:19

U već spominjani projekt učiteljica 2. razreda uključile su se i školske knjižničarke koje su prostor školske knjižnice učinile mjestom zajedničkog druženja, kreativnosti, stvaranja i čitanja - dijeljenja radosti i sreće, ovoga puta s budućim učenicima, a trenutno članovima predškolske grupe Dječjeg vrtića Budućnost iz našeg susjedstva.  
Više o tome čitajte i gledajte na sljedećoj poveznici


[OPŠIRNIJE]KREIRANO PRVO eTWINNING DOGAĐANJE NAŠE ŠKOLE
ZRINKA JURIĆ / datum: 22. 12. 2019. 22:27

Učiteljica Lidija Škrlec, već iskusna eTwinningašica, kreirala je prvo eTwinning događanje povezano s našom školom. Riječ je o sutrašnjem Božićnom koncertu. Kako je u najavi napisala: Radost, veselje i dječja pjesma neka u svima prisutnima probude duh božićnog zajedništva i dijeljenja. 
Događanje je na sljedećoj poveznici  https://live.etwinning.net/events/event/99202, a na njoj će biti postavljene fotografije i dojmovi s koncerta - zabilježeni duh božićnog zajedništva i dijeljenja.  


[OPŠIRNIJE]PODIJELILI RADOST I SREĆU SA ŠTIĆENICIMA DJEČJEG DOMA "SVETA ANA"
ZRINKA JURIĆ / datum: 22. 12. 2019. 22:18

Učenici 4. b razreda sa svojom učiteljicom Slavicom Astaloš, povodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana, posjetili su djecu u Dječjem  domu "Sveta Ana" u Vinkovcima. U popodnevnom ugodnom druženju sklopili su lijepa prijateljstva uz igru, pjevanje, zabavu i plesanje i time podijelili radost i sreću.

Fotografija je u (OPŠIRNIJE)!


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt: PODIJELIMO RADOST I SREĆU
ZRINKA JURIĆ / datum: 22. 12. 2019. 21:34

Učiteljice drugih razreda Dunja Golek, Marina Barunčić i Ljubica Bikić pokrenule su prvi eTwinning samostalni projekt naše škole pod nazivom Podijelimo radost i sreću. Učiteljice ističu ciljeve ovog Projekta: poticati empatiju, plemenitost, humanost kod učenika, njihovih roditelja i drugih odraslih osoba. U njegovoj najavi navele su da će u vrijeme Adventa različitim aktivnostima širiti i dijeliti ljubav i dobrotu potrebitima.
U OPŠIRNIJE čitajte i gledajte što su sve sa svojim učenicima i njihovim roditeljima radile ovoga Adventa! 


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt: EUROPSKI DAN JEZIKA - razmjena razglednica s izrekama na materinjem jeziku (EDOL postcard exchange project on local proverbs)
ZRINKA JURIĆ / datum: 16. 12. 2019. 21:24

Svake se godine 26. rujna obilježava Europski dan jezika.
Ove smo godine odlučili sudjelovati u zanimljivom eTwinning projektu koji promovira jezičnu raznolikost Europe. U projektu su sudjelovale 23 škole iz 17 europskih država. Cilj projekta je predstaviti svoj materinji jezik poznatim izrekama.

Više o Projektu donosi u (OPŠIRNIJE) Lidija Škrlec! 
 

 


[OPŠIRNIJE]eTWINNING QUALITY LABEL - Naše prvo priznanje kvalitete eTwinning projekta
ZRINKA JURIĆ / datum: 17. 10. 2019. 18:42

Tijekom prošle školske godine 2018./2019. učenici tadašnjih 4. b, 4. c, 5. a, 5. b i 5. c aktivno su sudjelovali u različitim sadržajima dodatne nastave engleskog jezika koju je vodila Lidija Škrlec. Jedna od aktivnosti bilo je sudjelovanje u nekoliko međunarodnih eTwinning projekata, koji su rad u njihovoj grupi obogatili i učinili izazovnijim i zanimljivijim!
Više o tome piše teacher Lidija u (OPŠIRNIJE)!

 


[OPŠIRNIJE]POVEZNICA NA TEKST O eTWINNING PROJEKTU "EUROPEAN PENPALS"
ZRINKA JURIĆ / datum: 16. 10. 2019. 18:46

Poveznica na tekst o eTwinning projektu učiteljice Lidije Škrlec iz šk. god. 2018./2019. objavljen 12. studenoga 2018.). 

http://os-vnazora-vk.skole.hr/?news_id=892&news_ed=1#mod_news


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju