preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Vinkovci

Login
Brojač posjeta i sat

Brojač

 

Tražilica
Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

E-TWINNING ŠKOLA

ŠK. GOD. 2021./2022.

DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI (radne bilježnice i ostali obrazovni materijali)

RAZREDNA NASTAVA         (1. - 4. razred)

PREDMETNA NASTAVA       (5. - 8. razred) 

VIRTUALNA KNJIŽNICA - VLANA

       KLIK NA LOGO 

 

Korisne poveznice

eTWINNING PROJEKTI
PREDSTAVLJANJE eTWINNING PROJEKTA "MOJ GRAD, TVOJ GRAD"
ZRINKA JURIĆ / datum: 7. 11. 2021. 19:19

Erasmus+ tim naše škole 1. rujna 2020.  započeo je s KA1 projektom E-KIDS (Edukacija za kreativnost, inovaciju, digitalizaciju i socijalne vještine). Projekt uključuje strukturirane tečajeve članova tima. Učiteljica Dunja Golek svoju mobilnost nedavno je završila u prekrasnom Portugalu.

Ona se u tečaju "Innovative teacher - motivated student; Collaborative problem solving" upoznala s dramskim igrama i novim digitalnim alatima koje će rado primijeniti u svome razredu, ali i na novom projektu kojeg je pokrenula na eTwinning platformi. Zajedno sa Željkom Golek autorica je  i voditeljica projekta "Moj grad, tvoj grad". Projekt će se provoditi tijekom cijele 2021. /2022. školske godine, a u (OPŠIRNIJE) nam ga detaljnije predstavlja i poziva sve na uključenje u njega! 

             


[OPŠIRNIJE]SVE NAŠE EUROPSKE OZNAKE KVALITETE DOBIVENE ZA PROJEKTE U PROŠLOJ ŠKOLSKOJ GODINI
ZRINKA JURIĆ / datum: 7. 11. 2021. 18:48

Nakon Nacionalnih oznaka kvalitete stigle su i Europske oznake kvalitete za posebno kvalitetne projekte koji su provođeni na međunarodnoj razini u suradnji s brojnim europskim učiteljima! 
Europske oznake kvalitete zaslužile su Dunja Golek (četiri), Lidija Škrlec (dvije) i Marina Barunčić, Tatjana Brešćanski i Zrinka Jurić, sve tri po jednu! Čestitamo kolegicama na vrijednom radu i značajnom priznanju kvelitete njihovog rada i rada učenika s kojima su projekte provodile! 
Oznake su u (OPŠIRNIJE). 


[OPŠIRNIJE]SVI eTWINNING PROJEKTI U SADAŠNJEM 4. C DOBILI NACIONALNU OZNAKU KVALITETE/NATIONAL QUALITY LABEL
ZRINKA JURIĆ / datum: 7. 11. 2021. 18:27

Učenici sada 4. c razreda s učiteljicom Dunjom Golek realizirali su više eTwinning projekata u prošloj 2020./2021. školskoj godini.

Pomagali su jedni drugima, grlili se, govorili lijepe riječi, brinuli o  životinjama, pisali božićne čestitke, plesali, pjevali vesele  pjesme, izrađivali ukrase i ukrašavali učionicu, pekli mirisne kolačiće. Posebno su bili osjetljivi prema djeci iz potresom pogođene Petrinje. Pisali su im pisma, slali crteže i paketiće.

Poput pravih znanstvenika, u svom laboratoriju vršili su pokuse te dobili odgovore na brojna istraživačka pitanja: .Kako napraviti plastelin? Kako napraviti šareni vulkan? Možeš li napuhati balon, a da ne piriš ti zrak u njega?

Upoznali su različite likovne umjetnike (Vincet van Gogh, Claud Monet, Joan Miro…) te stvarali kao oni. Često su bili motivirani igrom za aktivno sudjelovanje u nastavnom procesu. Igrali su digitalne igre, dramske igre, matematičke igre, igre na otvorenom, igre naših baka i djedova….

Za sve realizirane projekte dobili su eTwinning Nacionalnu oznaku kvalitete .

Projekti ih motiviraju, zabavljaju, uče, spajaju, vesele! 

                                                                       učiteljica Dunja Golek 

Oznake kvalitete nalaze se u (OPŠIRNIJE). 
 


[OPŠIRNIJE]ZAVRŠETAK eTWINNING PROJEKTA DAN JABUKA, DANI ZDRAVE HRANE 4. A
ZRINKA JURIĆ / datum: 28. 10. 2021. 14:17

20. listopada obilježava se Dan jabuka pa smo taj dan imali slatku aktivnost projekta.
Zahvaljujući vrijednim i strpljivim mamama i bakama pripremili smo ukusne poslastice za koje smo prethodno istražili i zapisali recepte. Kušali smo razne pite, muffine, kompote, čips, sok pa i ušećerene jabuke.

Kako je ovo projekt i o zdravoj hrani zaokružili smo ga Zdravim doručkom koji je sadržavao zdrave namirnice: crni kruh, kruh sa sjemenkama i integralni kruh, sir i sirni namaz, maslac i domaći pekmez, voće i povrće te pahuljice, jogurt i mlijeko.
No, kako mi živimo u Slavoniji nismo mogli izostaviti kobasicu, šunku, slaninu i luk…u manjim količinama našlo se i toga na našem stolu .

Sve realizirane aktivnosti ukratko pogledajte u PowerPoint prezentaciji DAN JABUKA, DANI ZDRAVE HRANE, a i u digitalnoj knjizi klikom na fotografiju. 

                                                                učiteljica Marina Barunčić

 


[OPŠIRNIJE]eTWINNING PROJEKT U 4. A - DAN JABUKE, DANI ZDRAVE HRANE
ZRINKA JURIĆ / datum: 16. 10. 2021. 12:42

Listopad je mjesec u kojem kroz različite aktivnosti obilježavamo Dan kruha i zahvale za plodove zemlje i Dan jabuka. Kako su se ove školske godine uključili u eTwinning projekt Dan jabuka, dani zdrave hrane, učiteljica 4. a Marina Barunčić i njezini učenici odlučili su Dan kruha i Dan jabuka spojiti i obilježiti tijekom deset dana kroz različite zanimljive aktivnosti i sve nastavne predmete! 
Više o aktivnostima piše nam Marina Barunčić! Čitajte u (OPŠIRNIJE)! 
 


[OPŠIRNIJE]NACIONALNE OZNAKE KVALITETE ZA DVA E-TWINNING PROJEKTA ZA PROŠLOGODIŠNJI 3. A I NJIHOVU UČITELJICU MARINU
ZRINKA JURIĆ / datum: 14. 10. 2021. 14:01

Učenici 3. a i njihova učiteljica Marina Barunčić zaslužili su dvije Nacionalne oznake kvalitete za projekte koje su provodili u šk. god. 2020./2021. Čestitamo! 


[OPŠIRNIJE]NACIONALNA OZNAKA KVALITETE ZA eTWINNING PROJEKT JA I SVA MOJA LICA / ME, MYSELF & I
ZRINKA JURIĆ / datum: 14. 10. 2021. 13:22

Učenici prošlogodišnjih 6. c i 8. c i učiteljica Zrinka Jurić zaslužili su Nacionalnu oznaku kvalitete za međunarodni projekt eTwinning Ja i sva moja lica / Me, Myself & I provođen u šk. god. 2020./2021. Projekt je to koji je bio posvećen važnosti mentalnog zdravlja - zdravlja vrlo važnog, posebno u vremenima u kojima živimo! 


 


[OPŠIRNIJE]eTWINNING PROJEKTI 4. A RAZREDA U ŠK. GOD. 2021./2022.
ZRINKA JURIĆ / datum: 30. 9. 2021. 21:03

Tijekom prošle školske godine učenici 3. a razreda i učiteljica Marina Barunčić bili su uspješni u provedbi eTwinning projekata te su za projekt „Igrom do znanja i zabave“ dobili Nacionalnu oznaku kvalitete.

Nastavljaju u istom "ritmu" i ove školske godine! Kojim su se projektima priključili i već započeli s radom, piše nam učiteljica Marina Barunčić. Čitajte u (OPŠIRNIJE)!

 


[OPŠIRNIJE]ZAVRŠETAK eTWINNING PROJEKTA mART2021.
ZRINKA JURIĆ / datum: 18. 6. 2021. 09:49

Izborom najboljeg rada završen je eTwinning projekt Matematika kroz strip i karikaturu: mArt2021 u kojem su sudjelovali i učenici naše škole.

25. svibnja 2021. putem platforme Zoom održana je Regionovizija na kojoj je odabran najbolji učenički rad u projektu. Učenici svih škola sudionika projekta birali su najbolji rad između 79 radova koji su ušli u uži izbor. Našu su školu tijekom glasanja predstavljale osmašice Paula Jančić i Nikolina Delaš. Najviše bodova, a time i nagradu, dobila je karikatura matematičara Gaussa, rad učenika 7. razreda iz OŠ " Miloš Crnjanski" iz Hrtkovaca. Čestitamo pobjedniku i radujemo se sudjelovanju u projektu i iduće godine.

                                                                                       Tatjana Brešćanski 


[OPŠIRNIJE]IZBOR NAJBOLJIH RADOVA eTWINNING PROJEKTA mART2021.
ZRINKA JURIĆ / datum: 4. 6. 2021. 11:45

Završeno je glasanje za radove učenika koji će našu školu predstavljati na završnici  eTwinning projekta Matematika kroz strip i karikaturu: mArt2021. Najviše su vaših glasova osvojili radovi koje su izradili Nikolina Delaš, Paula Jančić, Ema i Luka Habuda, Ana Turudić i Matko Božičević. Njihove radove možete pogledati u digitalnoj knjizi mArt2021. Čestitamo!

Završna aktivnost projekta mArt2021 održana 25. svibnja 2021. godine bila je Regionovizija, glasanje predstavnika svih škola sudionika projekta za najbolje stripove i karikature. Našu su školu predstavljale osmašice Nikolina Delaš i Paula Jančić. Nagrađene radove možete vidjeti u digitalnoj knjizi Nagrađeni radovi: mArt2021.

                                                                                      Tatjana Brešćanski


[OPŠIRNIJE]POVEZALI SMO AKTIVNOST eTWINNING PROJEKTA S ČITATELJSKIM IZAZOVOM
ZRINKA JURIĆ / datum: 31. 5. 2021. 11:29

Uz projektnu aktivnost Briga o sebi u okviru eTwinning projekta Ja i sva moja lica/Me, Myself & I povezali smo aktivnosti provođene uz naš 4. čitateljski izazov Mudro čitamo medijske sadržaje

 


[OPŠIRNIJE]eTWINNING PROJEKT "MATEMATIKA KROZ STRIP I KARIKATURU - mART 2021 "
ZRINKA JURIĆ / datum: 19. 4. 2021. 09:56

U eTwinning projekt "Matematika kroz strip i karikaturu – mArt 2021“ kojemu je osnovni cilj popularizacija matematike, a čije su autorice Marica Brzica i Gordana Stanković, uključili su se učenici šestih i osmih razreda pod mentorstvom učiteljice matematike Tatjane Brešćanski.
Kroz prvu projektnu aktivnost, izradu vlastitog avatara, učenici su ponovili pravila sigurnosti pri predstavljanju na društvenim mrežama, aplikacijama i računalnim igrama. Avatar je digitalno kreirani lik kojim se osoba predstavlja u virtualnom svijetu i njegovim korištenjem osoba štiti svoj identitet, a učeničke radove možete vidjeti na padlet-ploči. U projektnu aktivnost izrade stripa ili karikature matematičkog sadržaja uključilo se dvadeset učenika. Umjesto izložbe u školskom holu, organizirana je virtualna izložba. U tijeku je glasanje za najbolje radove koji će predstavljati našu školu na središnjem događaju odabira najboljeg stripa i karikature, u kojemu sudjeluje 55 osnovnih škola iz Albanije (1), Bosne i Hercegovine (5), Srbije (16), Sjeverne Makedonije (3), Slovenije (2) i Hrvatske(27). Pozivamo i vas da sudjelovanjem u glasanju (anketa) utječete na odabir najboljih radova učenika naše škole.
Sudjelovanjem u projektu mArt, učenici su na radionicama održanim tijekom izvannastavne aktivnosti eKidsLab upoznali digitalne alate Avatar Maker za izradu avatara te StoryBoard i MakeBeleifsComics za izradu digitalnih stripova. Alat MakeBeleifsComics i njegove karakteristike predstavio je Matko Božičević, učenik 6. b razreda. Osim za potrebe samog natječaja, učenici će ove digitalne alate moći primijeniti u nastavi matematike, ali i drugih nastavnih predmeta, a dio su aktivnosti i našeg Erasmus+ KA1 projekta E-KIDS!

                                                                               Tatjana Brešćanski


[OPŠIRNIJE]ZAVRŠENA ZAJEDNIČKA KNJIGA PROJEKTNIH PARTNERA U eTWINNING PROJEKTU "JA I SVA MOJA LICA"/"ME,MYSELF & I"
ZRINKA JURIĆ / datum: 14. 3. 2021. 22:02

U eTwinning projektu "Ja i sva moja lica"/"Me, myself & I" koji je usmjeren na brigu o mentalnom zdravlju jedna od projektnih aktivnosti bila je i pisanje zajedničke priče projektnih partnera (o čemu smo već pisali) pod nazivom Poseban si upravo takav kakav jesi/You are incredible just as you are. 
Anja Matijević i Ema Pavlović iz 6. c, pod mentorstvom učiteljice Hrvatskoga jezika Zrinke Jurić, pisale su svoj dio priče. U pisanju priče sudjelovali su učenici iz 22 škole diljem Hrvatske i jedne škole iz Srbije, a nedavno je završeno i njezino digitalno oblikovanje! 
Priča je dostupna na sljedećoj poveznici, a retci koje su Anja i Ema pisale nalaze se na kraju 4. i na početku 5. stranice. Tekst priče na engleskom je jeziku kako bi ju mogli razumjeti učenici iz svih škola projektnih partnera. Pisan je u obliku dnevnika, a na kraju priče navedene su i dobrobiti pisanja i vođenja dnevnika kao dobrog načina upravljanja svojim mislima i osjećajima!    


[OPŠIRNIJE]eTWINNING PROJEKT - MEMENTO PRIJATELJSTVA 7
ZRINKA JURIĆ / datum: 12. 3. 2021. 19:06

Učenici 3. c razreda s učiteljicom Dunjom Golek uključili su se u projekt Memento prijateljstva 7. Memento prijateljstva projekt je čija je autorica učiteljica Sandra Vuk. Kroz niz aktivnosti s učenicima razvijamo kompetencije međupredmetne teme Građanski odgoj i obrazovanje.
Razvijamo kod učenika socijalne vještine, prihvatljivo ponašanje, samostalnost, samopouzdanje, međusobno uvažavanje kroz pridržavanje zajedničkih dogovorenih pravila.
Učenici kroz niz aktivnosti stječu znanje o sebi, razumijevaju svoje emocije, razvijaju odgovornost prema sebi i drugima. Usvajaju i njeguju kroz razne poticajne situacije i aktivnosti: temeljne humane vrijednosti kao što su prijateljstvo i nenasilje, pravednost i empatija. Učenici primjenjuju dječja prava u svakodnevnom životu i uče se preuzimanju odgovornosti u svakodnevnom životu. 

                                                                                 Dunja Golek 
U (OPŠIRNIJE) je prikaz radionica povezanih s Projektom! 


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽEN "MEĐUNARODNI DAN ZAGRLJAJA" - AKTIVNOST UZ PROJEKT "JA I SVA MOJA LICA/ME, MYSELF & I"
ZRINKA JURIĆ / datum: 27. 1. 2021. 09:49

U 6. c razredu i ovaj put smo sadržaje književnosti povezali s ciljevima eTwinning projekta Ja i sva moja lica/Me, myself  & I u kojem brinemo o svom mentalnom zdravlju i napredujemo u emocionalnom i socijalnom učenju. Ovoga puta povezali smo tekst Božidara Prosenjaka „Najdraži gol“ s Međunarodnim danom zagrljaja koji se obilježava 21. siječnja. Kakva im je veza i kako smo to napravili u vrijeme nastave na daljinu, pročitajte u (OPŠIRNIJE)!


[OPŠIRNIJE]3. C I UČITELJICA DUNJA GOLEK U eTWINNING PROJEKTIMA "NA PUTU DOBROTE" I "BOŽIĆ U SRCU"
ZRINKA JURIĆ / datum: 29. 12. 2020. 18:32

Nama, učenicima 3. c razreda i učiteljici Dunji Golek, prosinac je jedan od najljepših mjeseci u godini. Radujemo se dolasku svetog Nikole, svetoj Luciji i sijanju pšenice, Božiću, šarenim kuglicama, sjajnim lampicama, prvim pahuljama snijega, zvuku zvončića, mirisu vanilije, cimeta, klinčića, novogodišnjim blagdanima, šarenom vatrometu... U tom predblagdanskom vremenu sami sebe podsjećamo na ono što nam je najvažnije u životu. Važno nam je zajedništvo, ljubav i lijepe emocije koje osjećamo jedni prema drugima. Upravo to čini pravi duh Božića.

         Priključili smo se eTwinning projektima Na putu dobrote i Božić u srcu želeći dijeliti našu ljubav i  naša zrnca dobrote roditeljima, prijateljima, bakama, djedovima, bolesnima, siromašnima, tužnima... Želimo i druge potaknuti u širenju i pružanju dobrote.

U (OPŠIRNIJE) pročitajte i pogledajte kako smo to činili!  


[OPŠIRNIJE]eTWINNING PROJEKT "IGROM DO ZNANJA I ZABAVE"
ZRINKA JURIĆ / datum: 28. 12. 2020. 18:57

Kako je igra sastavni dio dječjeg života i kroz igru lakše i brže učimo, učenici 3. a razreda s učiteljicom Marinom Barunčić uključili su se u eTwinning projekt "Igrom do znanja i zabave".
Igra motivira učenika za aktivno sudjelovanje u nastavnom procesu, razvija dječju znatiželju, poboljšava koncentraciju i pažnju, potiče istraživanje, razmišljanje, rješavanje problema i svakako, kreativnost, a kroz igru učenici ostvaruju i svoje osobne potencijale.

Autorice projekta, učiteljice Ivana Frančić i Renata Posavec, svaki mjesec zadaju novi zadatak. Zadaci u mjesecu prosincu su  istraživanje starih zaboravljenih igara i matematičke igre te igranje igre „Pokvareni božićni telefon“.

Više o ispunjenim zadacima za mjesec prosinac pročitajte i pogledajte u (OPŠRINIJE).

 


[OPŠIRNIJE]eTWINNING PROJEKT "NA PUTU DOBROTE"
ZRINKA JURIĆ / datum: 13. 12. 2020. 21:40

Već treću godinu, učenici 3. a razreda s učiteljicom Marinom Barunčić, uključili su se i u eTwinning projekt „Na putu dobrote“!

Cilj je Projekta promocija vrijednosti dobrote nizom aktivnosti kojima će se uočiti kako je potrebno samo pogledati oko sebe i uočiti što možemo promijeniti, podijeliti i učiniti drugačije. Projektom ćemo povećati svijest među učenicima o tome kako mogu napraviti promjenu u svijetu, počevši od sebe i dijeljenja onoga što imaju prema drugima. S ljubavlju trebaju pomagati i činiti dobro drugima jer izreka kaže: „Dobro se dobrim vraća!“

Na satu razrednika zajedno smo dali prijedloge zadataka koje bismo mogli izvršavati tijekom mjeseca prosinca, mjeseca darivanja, ljubavi i dobrote obgrljen božićnim ruhom. Nakon toga učiteljica je izradila digitalni adventski kalendar i postavila ga na našu viber grupu „Pčelice“ i aplikaciju edmodo preko koje smo radili u vrijeme online nastave, u slučaju da ponovo krenemo s online nastavom.

Svakodnevno otvaramo prozorčiće adventskog kalendara i s veseljem izvršavamo zadane zadatke. Kao iznenađenje učiteljica nam je donijela i čokoladni adventski kalendar pa svaki dan po jedan učenik s užitkom kuša čokoladni božićni ukras.

                                                             učenici 3. a i učiteljica Marina Barunčić

Naša dobra djela možete vidjeti kroz fotografije postavljene u (OPŠIRNIJE)…


[OPŠIRNIJE]eTWINNING PROJEKT "BOŽIĆ U SRCU MOM I TVOM"
ZRINKA JURIĆ / datum: 13. 12. 2020. 21:27

Učenici 3. a razreda, zajedno sa svojom učiteljicom Marinom Barunčić, uključili su se u eTwining projekt „Božić u srcu mom i tvom“. Cilj je Projekta razvijati suradničko učenje, odgovornost i komunikacijske kompetencije te steći i njegovati nova poznanstva i prijateljstva. U prva dva tjedna mjeseca prosinca izrađivali smo božićne ukrase, izložili ih u našoj učionici, a nekoliko ćemo njih pred Božić poslati partnerskim školama koje su se, također, uključile u ovaj Projekt. I mi ćemo na poklon dobiti božićne ukrase koje su izrađivale vrijedne i spretne ručice naših novih prijatelja iz partnerskih škola. Ti podijeljeni božićni ukrasi imaju posebnu vrijednost jer u sebi sadrže i prenose ljubav, dobrotu i blagdanski duh Božića.

„Božić će trajati onoliko dugo koliko mi stojimo srcem uz srce i s rukom u ruci.“

                                                                                               Dr. Seuss

U zadnjem tjednu, u ona tri dana pred sam Božić, videopozivom ćemo stupiti u kontakt s novim prijateljima iz jedne od partnerskih škola te si čestitati i zaželjeti radosne i blagoslovljene nadolazeće blagdane ispunjene zdravljem, srećom i veseljem.

                                                        učenici 3. a  i učiteljica Marina Barunčić

Fotografije aktivnosti i izrađenih božićnih ukrasa u (OPŠIRNIJE) su!


[OPŠIRNIJE]PIŠEMO ZAJEDNIČKU PRIČU "POSEBAN SI UPRAVO TAKAV KAKAV JESI" - AKTIVNOST UZ PROJEKT "JA I SVA MOJA LICA/ME, MYSELF & I"
ZRINKA JURIĆ / datum: 29. 11. 2020. 22:35

Nova aktivnost u kojoj smo sudjelovali u projektu "Ja i sva moja lica"/"Me, myself & I" bilo je pisanje dijela priče "Poseban si upravo takav kakav jesi"/"You are incredible just as you are". Naše rečenice pisale su Anja i Ema, učenice 6. c, u dogovoreno vrijeme u utorak 24. studenoga od 13,00 do 14,00 sati. 
U pisanju priče od ponedjeljka 23. studenoga do petka 27. studenoga sudjelovali su brojni učenici iz škola partnera Projekta, a neposredno prije nas učenici iz Kumrovca, a poslije nas učenici iz Nove Gradiške. 


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽEN "SVJETSKI DAN LJUBAZNOSTI" - AKTIVNOST UZ PROJEKT "JA I SVA MOJA LICA/ME, MYSELF & I"
ZRINKA JURIĆ / datum: 24. 11. 2020. 22:06

Ovoga puta u aktivnosti e-Twinning projekta "Ja i sva moja lica" bio je uključen 6. c razred, a sve je bilo povezano s nastavom hrvatskoga jezika. Obilježili smo Svjetski dan ljubaznosti 13. studenoga kao dio aktivnosti Dobro postupanje prema drugima/Treating others well! 
Što smo radili, što smo zaključili i koje smo načine lijepog postupanja i ljubaznosti prema drugima izdvojili, pogledajte OVDJE.  


[OPŠIRNIJE]U OKVIRU eTWINNING PROJEKTA „JA I SVA MOJA LICA / ME, MYSELF & I" OBILJEŽEN JE SVJETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA
ZRINKA JURIĆ / datum: 21. 10. 2020. 20:59

Učiteljica hrvatskoga jezika i školska knjižničarka Zrinka Jurić sudjeluje u eTwinning projektu "Ja i sva moja lica / Me, myself & I" kojemu je cilj promovirati važnost dobrog mentalnog zdravlja kod djece kroz različite, djeci primjerene, aktivnosti te ih potaknuti na prepoznavanje emocija, traženje podrške i primjereno komuniciranje unutar vlastite zajednice i šire u svrhu brige i očuvanja kako vlastitog, tako i mentalnog zdravlja zajednice. Kroz različite aktivnosti u njemu će sudjelovati učenici 6. c i 8. c kojima predaje Hrvatski jezik te ostali zainteresirani učenici, korisnici školske knjižnice.

Odrađene su uvodne aktivnosti na početku Projekta (škola je dodana na kartu škola sudionica Projekta, dio učenika i učiteljica ispunili su uvodni upitnik te je na zajedničkom Padlet mjestu jedna učenica kao predstavnica škole odgovorila na pitanja vezana uz svoje snage i kvalitete te pojam mentalnog zdravlja).

Prva konkretna projektna aktivnost bila je obilježavanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja 10. listopada 2020. u 8. c u okviru nastave Hrvatskoga jezika. S obzirom da se odvijala Nastava na daljinu, aktivnosti su odrađene u virtualnom prostoru u digitalnom alatu Wizer.me.  Učenici su u motivacijskom dijelu povezivali pojmove o mentalnom zdravlju i njihova značenja. Uz pjesmu Milivoja Slavičeka „Ljudi imaju“ iznosili  su svoja razmišljanja o izrazima izgubiti sebe i u kojim to situacijama čovjek bježi od sebe. Po uzoru na pjesnika pisali su svoje pjesme s naslovom Ja imam, iznosili su svoje osjećaje i razmišljanja o ponovnoj Nastavi na daljinu. Iznosili su i svoje dojmove na video iz kampanje BoliMe/Kad te boli moraš reći i osvijestili potrebu razgovora o svojim osjećajima i važnosti očuvanja mentalnog zdravlja!
Prikaz aktivnosti objedinjen je u e-knjizi na sljedećoj poveznici OBILJEŽEN SVJETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA.


[OPŠIRNIJE]I PRVI NAŠ KREIRAN eTWINNING PROJEKT DOBITNIK NACIONALNE OZNAKE KVALITETE
ZRINKA JURIĆ / datum: 18. 10. 2020. 14:38

Učiteljice  tada 2. razreda kreirale su na eTwinningu projekt Podijelimo radost i sreću (i o ovome Projektu već smo pisali). U projektu je  sudjelovalo 68 učenika, njihovi roditelji te učiteljice M. Barunčić, Lj . Bikić i D. Golek. Projekt je trajao od 25. 11. 2019. do 20. 12. 2019. Cilj je bio potaknuti empatiju, plemenitost, humanost kod učenika i drugih odraslih osoba.
Izabrali smo problem  koji se nametnuo sam po sebi, pomoć potrebitim osobama. I u našoj školi, u našem susjedstvu, u našem gradu  postoje obitelji kojima je potrebna pomoć u hrani, odjeći, priboru za školu... Pogledali smo i šire. U našem gradu postoji Pučka kuhinja te smo odlučili volontirati u njoj i na taj način pomoći korisnicima. U vrijeme Adventa širili smo ljubav i dobrotu.
Naš vrijedni rad prepoznat je i projekt je  nagrađen eTwinning Nacionalnom oznakom kvalitete! 

                                                                            Marina Barunčić
U OPŠIRNIJE su Nacionalne oznake kvalitete!


[OPŠIRNIJE]SVI eTWINNING PROJEKTI U SADAŠNJEM 3. C DOBILI OZNAKU KVALITETE/QUALITY LABEL
ZRINKA JURIĆ / datum: 18. 10. 2020. 10:02

Učenici sada 3. c razreda s učiteljicom Dunjom Golek realizirali su više eTwinning projekata u prošloj školskoj godini, koje smo već u prethodnim objavama najavili. Za sve realizirane projekte dobili su eTwinning Nacionalnu oznaku kvalitete na kojima im čestitamo! 
U OPŠIRNIJE učiteljica Dunja Golek piše o projektima, a tekst je popraćen fotografijama te oznakama kvalitete. Učiteljica i učenici 3. c poručuju nam da se vesele novim aktivnostima i novim projektima!


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju