preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Vinkovci

Login
Brojač posjeta i sat

Brojač

 

Tražilica
Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

E-TWINNING ŠKOLA

ŠK. GOD. 2021./2022.

DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI (radne bilježnice i ostali obrazovni materijali)

RAZREDNA NASTAVA         (1. - 4. razred)

PREDMETNA NASTAVA       (5. - 8. razred) 

VIRTUALNA KNJIŽNICA - VLANA

       KLIK NA LOGO 

 

Korisne poveznice

NOVITETI

U školskoj knjižnici možete pronaći brojne novije naslove za čitanje po slobodnom izboru, za čitanje iz užitka!
Pogledajte što sve!

NOVO U KNJIŽNICI (travanj 2021.)

 

 

NOVO U KNJIŽNICI (STUDENI 2020.)
 

NOVI NASLOVI U KNJIŽNICI (studeni 2019.)


SERIJALI

Knjige Bum Tomica 1, 2, 3 i 4 lektirni su naslovi za 4. razred. Za sada ih imamo u jednom primjerku. Glavni lik romana je dječak Tomica koji priča zanimljive zgode iz svog života i života članova njegove obitelji. Autorica je Silvija Šesto!

Zanimljivim zgodama Pauline P. iz Dnevnika Pauline P. i Drugog dnevnika Pauline P. popularne Sanje Polak ne mogu odoljeti naši mlađi korisnici. Sada mogu uživati i u Paulininim gorskim, morskim i skijaškim pustolovinama!

Hrvoje Kovačević hrvatski je književnik i autor čije se Tajne nalaze u popisu lektire za 4. razred. Od ukupno dvanaest naslova u knjižnici ih imamo osam! Potražite i otkrijte što se u njima krije!

Ovako počinje prvi nastavak Gregovih dnevnika od njih sedam: “Prije svega, da nešto raščistimo: ovo su KRONIKE, a ne dnevnik. Znam što piše na koricama, ali kad mi je mama išla ovo kupiti, IZRIČITO sam joj rekao da mi ne kupi nešto na čemu piše “dnevnik”. Super! Baš mi treba da me neka budala ulovi kako hodam s time i stekne pogrešan dojam.
I još nešto želim raščistiti, a to je da je to bila MAMINA ideja, a ne moja. Ali luda je ako misli da ću ja tu zapisivati svoje “osjećaje” i takve stvari. Zato ne očekujte da ću stalno pisati “Dragi dnevniče” ovo, “Dragi dnevniče” ono.”
Greg Heffley, glavni je junak koji bilježi zanimljive situacije iz škole i kod kuće. Autor je Jeff Kinney koji je ujedno i ilustrator. Prema knjigma snimljeni su i filmovi!

Četiri knjige o Tom Gatesu zabavne su, vesele i duhovite knjige britanske spisateljice i ilustratorice Liz Pichon. Prevedene su na 36 jezika, a u dnevničkoj formi dječak Tom piše o svojim zgodama i nezgodama te ih dopunjava crtežima. Serjal o Tomu Gatesu omiljen je među mladim čitateljima!

Narnijske kronike serija su od 7 romana za djecu sjevernoirskoga pisca C. S. Lewisa. Pripadaju fantastičnome žanru, a u njima je autor koristio motive iz kršćanstva, grčke i rimske mitologije te engleskih i irskih bajki. Prema knjigama snimljeni su i filmovi. Autor predlaže da se knjige čitaju redom prikazanim na fotografiji iako to nije redoslijed izlaženja knjiga.

Pet prijatelja serija je romana za djecu britanske spisateljice Enid Blyton. Ukupno ih je 21 roman, a pet prijatelja čini četvero djece - Julian, Dick, Anne i Georgina (George) - i njihov pas Timmy. Zajedno doživljavaju brojne pustolovine, a većina nastavaka doživjela je televizijsku ekranizaciju!

Američka spisateljica Marilyn Kaye piše za djecu i mlade. U knjižnici imamo osam dijelova njezina znanstveno-fantastičnoga serijala Replika o mladoj tinejdžerici Amy Candler koja ima nadnaravne moći. Ove knjige su za naše starije učenike, ljubitelje ovoga žanra!

Kafe klub: Frendice spoznaju prijateljstvo još je jedan serijal (imamo pet knjiga prikazanih na fotografiji) koji prati šest prijateljica, učenica sedmog razreda, u osjteljivim godinama njihova odrastanja. Autorica je Ann Bryant.

Cindy Jefferies britanska je autorica niza knjiga Škola slave o grupi djece koja pjevaju, glume i plešu s ciljem uspjeha u svijetu glazbe. 


Kathrine Alice Applegate američka je spisateljica za djecu i mlade. Najviše piše pustolovne, znanstveno-fantastične i fantazijske romane. Iz serijala Sve svijet (Everworld) na policama imamo četiri knjige!


R. L. Stine autor je serijala "malo strašnijih" priča. Na policama imamo deset knjiga!

DOMAĆI AUTORI


STRANI AUTORI

 

 

 

 

 

preskoči na navigaciju