preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Vinkovci

Login
Brojač posjeta i sat

Brojač

 

Tražilica
Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

E-TWINNING ŠKOLA

ŠK. GOD. 2021./2022.

DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI (radne bilježnice i ostali obrazovni materijali)

RAZREDNA NASTAVA         (1. - 4. razred)

PREDMETNA NASTAVA       (5. - 8. razred) 

VIRTUALNA KNJIŽNICA - VLANA

       KLIK NA LOGO 

 

Korisne poveznice

NATJECANJA I NATJEČAJI
ŽUPANIJSKO NATJECANJE U KROSU - NAJBOLJE PLASIRANA EKIPA DJEČAKA 5. I 6. RAZREDA
ZRINKA JURIĆ / datum: 24. 11. 2021. 12:17
Natjecanje u krosu održalo se 16. 11..2021. na stadionu Cibalije u Vinkovcima gdje je nastupilo po 20 ekipa u svakoj kategoriji (dječaci 5. i 6. te dječaci 7. i 8. razredi, djevojčice 5. i 6. te djevojčice 7. i 8. razredi).
Najuspješniji su bili dječaci 5. i 6. razreda koji su osvojili 3. mjesto. Ekipu su činili Teo Šibalić, Ivan Kujundžić, Tvrtko Petrović, Igor Belić, Ante Korovljević i Ante Kolak.
U ekipi djevojčica 5. i 6. razreda sudjelovale su: Nera Marin, Monika Šaronja, Tena Matijević, Lucija Dražić Karalić i Lana Krešić.
U ekipi dječaka 7. i 8. razreda sudjelovali su: Duje Ramljak, Vigan Duraj i Dominik Baraban.
U ekipi djevojčica 7. i 8. razreda sudjelovale su: Ana Jaman, Marta Jančić i Lana Kristić Mentor im je Marijan Horvat. 
                                                                                           Marijan Horvat 
 

[OPŠIRNIJE]ŽENSKA STOLNOTENISKA EKIPA PLASIRALA SE NA DRŽAVNU RAZINU NATJECANJA
ZRINKA JURIĆ / datum: 24. 11. 2021. 12:08

Županijsko natjecanje u stolnom tenisu održano je 25. 10. 2021 u školskoj dvorani OŠ "A. G. Matoš" u Vinkovcima. Sudjelovalo je ukupno 6 ekipa s područja naše županije. Bile su dvije grupe po 3 ekipe te su dvije najbolje išle u polufinale i, naravno, pobjednici u finale. U finalu smo pobijedili s 3:1 ekipu iz nuštarske osnovne škole i tako izborile plasman na državnu razinu natjecanja koje se održava u svibnju 2022. godine u Poreču.
Za našu školu nastupile su Katja Golubičić iz 8. a te Zara Kolak i Barbara Vučinić, obje iz 8. b. Mentor je Marijan Horvat.  

                                                                                            Marijan Horvat


[OPŠIRNIJE]REZULTATI KLOKANA BEZ GRANICA
ZRINKA JURIĆ / datum: 22. 9. 2021. 12:56

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva 10. lipnja 2021. u našoj se školi održalo Međunarodno matematičko natjecanje „Klokan bez granica“.
Među 10% najbolje plasiranih učenika u 2020./2021. šk. g. na natjecanju "Klokan''  prema pojedinim skupinama i naši su učenici:

PČELICE:
Jakov Damjanović (2. a)

LEPTIRIĆI :
Nikol Marijanović (3.  )
Gabriel Blažević (3.  )
Mihael Ilić (3. a)

ECOLIER :
Noel Konečni (5. c)

BENJAMIN :
Fran Šarić (6. b)
Lucija Cestarić (6. b).
 

(NAPOMENA: Uz učenike su navedeni razredi u kojima su učenici bili prošle školske godine jer je u njoj natjecanje i održano.) 

Čestitke svim učenicima koji su sudjelovali na natjecanju, a najbolje plasiranima nagrade će uručiti predmetni ili razredni učitelj.

                                                       Marina Barunčić, učiteljica razredne nastave


[OPŠIRNIJE]PJESMA PAULE JANČIĆ IZ 8. A U ZBORNIKU JE DJEČJEG DUHOVNOG STVARALAŠTVA
ZRINKA JURIĆ / datum: 16. 6. 2021. 19:40

Osmašica Paula Jančić i ove je godine pokazala svoje literarno umijeće na jednom zanimljivom litararnom natječaju. Radi se o Susretu hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” kojemu je cilj  potaknuti stvaranje suvremenih dječjih duhovnih književnih i likovnih radova protkanih kršćanskim vrednotama. Ove je godine tema bila ljepota. Na ovogodišnjem natječaju prijavljen je 161 književni rad, a Paulina pjesma je među 60 odabranih književnih radova koji su objavljeni u zborniku. Pauli čestitamo i želimo da i u srednjoj školi, svojom maštom i prekrasnim stihovima, nastavi oslikavati svijet u kojem živi. 

                                                                                             Irena Mataković 

U (OPŠIRNIJE) pročitajte Paulinu pjesmu i pogledajte zahvalnicu i naslovnicu Zbornika! 


[OPŠIRNIJE]REZULTATI DRŽAVNIH NATJECANJA IZ POVIJESTI I GEOGRAFIJE
ZRINKA JURIĆ / datum: 17. 5. 2021. 11:02

Objavljeni su i rezultati državnih natjecanja na kojima su sudjelovali naši učenici Jakov Paljušaj iz 7. b i Andrej Fišić iz 8. a!
Na državnom Natjecanju iz povijesti Jakov Paljušaj je u konkurenciji 56 učenika osvojio 13. rang (29. mjesto) s ostvarenih 59 bodova. Mentor mu je Milenko Zovko. Na istom natjecanju, u konkurenciji 64 osmaša natjecao se Andrej Fišić i zauzeo 8. rang (14. mjesto) s ostvarenih 64 boda. Mentor mu je Ivan Krajinović. 
Andrej Fišić natjecao se i na državnom Natjecanju iz geografije na kojemu je zauzeo 7. rang (10. mjesto) u konkurenicji 21 osmaša s ostvarenih 59 bodova (39 bodova iz ispita i 20 bodova iz istraživačkoga rada). Mentorica mu je Vlatka Bašić.
 
Čestitamo Jakovu i Andreju na ostvarenim rezultatima i velikom uspjehu samog sudjelovanja na najvišoj razini natjecanja! Čestitamo i njihovim mentorima koji su u njima pobudili ljubav prema povijesti i geografiji i pripremali ih za sve razine natjecanja! Žao nam je što nisu mogli zasluženo putovati na natjecanja i steći nova iskustva i poznanstva. Vjerujemo kako će se situacija do sljedeće godine promijeniti te će biti još prilike za njih! Jakov je još godinu dana s nama, a Andreju želimo sve najbolje u srednjoj školi!


[OPŠIRNIJE]OSAM POLUFINALISTA HIPPO NATJECANJA
ZRINKA JURIĆ / datum: 17. 5. 2021. 09:56

Pristigli su nam rezultati školske razine Hippo natjecanja! Od 93 sudionika naše škole, čak osam učenika izborilo je sudjelovanje na državnoj poluzavršnici natjecanja koja će se održati 28. svibnja, vjerojatno online. To su učenici Lara Lenđer iz 3. a (mentorica L. Škrlec), Mihael Maras iz 3. c (mentorica L. Škrlec), Dominik Alvir iz 4. b (mentorica L. Škrlec), Vjeko Šarić iz 5. b (mentorica A. Rajković), Lea Janošić i Tonka Čačić iz 6. a  (mentorica L. Škrlec), Lucija Cestarić iz 6. b  (mentorica G. Romić) i Tena Maloševac iz 8. a (mentorica G. Romić).
Čestitke svim natjecateljima koji su pokazali izvrsno poznavanje engleskog jezika, a svim polufinalistima želimo sreću i punu uspjeha na državnoj poluzavršnici!

                                                                                              Gabrijela Romić


[OPŠIRNIJE]DVIJE PRVE NAGRADE NA DRŽAVNOJ RAZINI NATJECANJA "EUROPA U ŠKOLI" ZA LIKOVNE RADOVE LUKI KOROVLJEVIĆU IZ 1. C I SARI STOJANOVIĆ IZ 3. C
ZRINKA JURIĆ / datum: 13. 5. 2021. 14:48

Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska 27. su puta organizirali međunarodno i nacionalno natjecanje za učenike i mladež Europa u školi na razini Republike Hrvatske. Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je DIGITAL EU – AND YOU?! Natjecanje je provedeno u različitim područjima i za različite dobne skupine!
Učenik 1. c razreda Luka Korovljević osvojio je 1. mjesto u dobnoj skupini 1. i 2. razreda osnovnih škola za likovni rad Moj prijatelj robot, tehnikom uljnih pastela, s temom Moja najdraža digitalna igračka. Mentorica je učiteljica Nada Brdar

Učenica 3. c razreda Sara Stojanović osvojila je 1. mjesto u dobnoj skupini 3. i 4. razreda osnovnih škola za likovni rad ostvaren na temu Leteći auto na nebu, slikan kolaž papirom. Mentorica je učiteljica Dunja Golek

Zbog epidemiološke sigurnosti, na dodjelu nagrada u Europski dom u Zagreb, pozvani su samo prvonagrađeni učenici i njihovi mentori.

Neprospavana noć, dugoooo putovanje ranojutarnjim vlakom, šetnja, ručak i sladoled ostat će lijepe i trajne uspomene za nagrađene koji su ponos naše škole.

                                    Učiteljice/mentorice: Dunja Golek i Nada Brdar

 


[OPŠIRNIJE]ANDREJEVO DRUGO DRŽAVNO NATJECANJE
ZRINKA JURIĆ / datum: 7. 5. 2021. 17:08

Kako smo već isticali, učenik Andrej Fišić iz 8. a dobio je pozive za čak dva državna natjecanja – iz povijesti i geografije! Ovoga tjedna u dva dana održano je i državno Natjecanje iz geografije za koje se pripremao s mentoricom Vlatkom Bašić. I ovo je natjecanje održano u školi prema posebnim pravilima i detaljnim tehničkim uputama- Kao i kod natjecanja iz povijesti Andrej je sve radio i pisao pred upaljenom kamerom kako bi ga državno povjerenstvo sve vrijeme moglo vidjeti! Prvoga dana Andrej je radio na istraživačkom radu, a drugi dan pisao je ispit. Zanimali su nas njegovi dojmovi i o jednom i o drugom dijelu!

„Dobili smo razne povijesne izvore vezane za Nijemce u Slavoniji u kojima smo morali na razne načine analizirati kako su oni utjecali na gospodarstvo Slavonije, koliko ih je bilo, zašto su se odselili. Trebali smo crtati i grafove vezane za kretanje stanovništva u tom vremenu. Bilo je i dosta esejskih pitanja vezanih uz dobivene izvore“, otkrio nam je Andrej koja je bila tema istraživačkoga rada. Rekao nam je da je očekivao nešto slično, ali nije očekivao da će se zadaci toliko odnositi na razumijevanje pročitanoga. „Očekivao sam više matematike i izračunavanja,“ dodaje Andrej. Iako mu je ovo bilo dosta novo, smatra da se dobro snašao. S obzirom da se zadatak odnosio na povijesne izvore i prošlost Nijemaca, Andrej je izvrsno iskoristio svoje poznavanje povijesti te kaže da mu je to išlo na ruku jer je mogao pretpostaviti kako će se neke stvari odvijatii i kako bi nešto trebao zaključiti.
Što se tiče drugo dana natjecanja od Andreja saznaejmo: „Natjecanje je prošlo dobro. Test je bio očekivano težak, no mislim da sam ga dosta dobro napisao.. Žao mi je što ni za ovo natjecanje nisam negdje otputovao, ali svejedno mi je drago da sam sudjelovao. Nestrpljivo iščekujem rezultate natjecanja.“
Zahvalili smo Andreju na iznesenim dojmovima, poželjeli dobre rezultate, ali i istaknuli koliko je već samim sudjelovanjem na dva državna natjecanja među najboljim osmašima iz cijele Hrvatske njegov uspjeh uistinu velik! Zajedno s njim nestrpljivo iščekujemo rezultate. Privremena listeabit će objavljena 10. svibnja, a konačna 17. svibnja! 

Andrej Fišić i mentorica Vlatka Bašić


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju