preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Vinkovci

Login
Brojač posjeta i sat

 


 

Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Anketa
Da li si ovisnik o računalu???Korisne poveznice

NATJECANJA I NATJEČAJI
OSVRT NA DRŽAVNO NATJECANJE IZ ENGLESKOG JEZIKA
ZRINKA JURIĆ / datum: 11. 4. 2017. 17:04

Krajem prošlog tjedna stigla nam je izvrsna vijest da je Lucija Beškara iz 8. a osvojila drugo mjesto na državnom Natjecanju iz engleskog jezika! Upućujemo iskrene čestitke Luciji, njezinoj mentorici Lidiji Škrlec te njezinoj učiteljici engleskog jezika Nevenki Hranuelli!
U (OPŠIRNIJE) možete pročitati osvrte mentorice Lidije i učenice Lucije na natjecanje te pogledati forografije!  


[OPŠIRNIJE]NOĆ S ANDERSENOM 2017. - DVIJE NAGRADE NA NATJEČAJU
ZRINKA JURIĆ / datum: 3. 4. 2017. 12:57

Na ovogodišnjoj Noći s Andersenom učenici naše škole osvojili su dvije nagrade - Petra Maloševac iz 6. a u literarnom izrazu s Pismom Andersenu (mentorica Irena Mataković) te skupina učenica 3. a skupnom izradom makete inspirirane njegovim bajkama (Katja Golubičić, Rebeka Jurić, Katarina Ilić, Erona Muhadri, Elena Vidinović; mentorica Marina Barunčić). Čestitke učenicama i mentoricama! 
U (OPŠIRNIJE) čitajte tekstove Irene Mataković i Marine Barunčić te pogledajte izbor fotografija. U priloženom dokumentu je Petrin literarni rad! 


[OPŠIRNIJE]REZULTATI ŠKOLSKOG NATJECANJA HIPPO COMPETITION - DOMINIK ŠOBAČIĆ IZ 7. C IDE DALJE
ZRINKA JURIĆ / datum: 30. 3. 2017. 20:49

Nestrpljivo smo iščekivali rezultate školske razine natjecanja koje je organizirano u našoj školi 4. ožujka 2017. Tri tjedna kasnije napokon su svi ispiti ispravljeni i rezultati su tu!
Više čitajte u (OPŠIRNIJE). 


[OPŠIRNIJE]TREĆE NATJECANJE U RECITIRANJU BROJA PI
ZRINKA JURIĆ / datum: 22. 3. 2017. 16:53

Dan broja  (pi), koji se u cijelom svijetu obilježava 14. ožujka, u našoj je školi i ove godine obilježen natjecanjem u recitiranju decimala ovog beskonačnog decimalnog broja. Natjecanje je održano u petak 17. ožujka. Većina vas je upoznata s
činjenicom da je vrijednost broja zapravo omjer opsega i promjera bilo kojeg kruga te da je približna vrijednost ovog broja 3,14.
Više u (OPŠIRNIJE).


[OPŠIRNIJE]NOVO NATJECANJE - HIPPO COMPETITION
ZRINKA JURIĆ / datum: 13. 3. 2017. 12:54

HIPPO Competition  je međunarodno natjecanje u poznavanju engleskog jezika koje od 2013. godine organiziraju  Global Input i Global Hippo Association. Ove godine po prvi puta i naša škola se uključila u njega.
Više čitajte i gledajte u (OPŠIRNIJE). 


[OPŠIRNIJE]NAŠA EKIPA PRVA NA NATJECANJU MLADIH GRADSKOG DRUŠTVA CRVENOGA KRIŽA VINKOVCI
ZRINKA JURIĆ / datum: 13. 3. 2017. 11:18

U subotu 11. užujka 2017. g. održano je Gradsko i općinsko natjecanje Mladih Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci. Na natjecanju se okupilo 18 ekipa osnovnih škola. U jakoj konkurenciji ekipa naše škole koju su činile Lucija Mesić, Ena Lusavec, Mia Turudić, Mirna Tuček, Nika Markić i Sara Gojko, učenice 8. a i c razreda, pod vodstvom mentorice Dajane Blažanović bila je prva!
Ovo je natjecanje u kojemu se rješavaju četiri pismena testa iz prve pomoći, povijesti Međunarodnog pokreta Crvenog križa i međunarodnog humanitarnog prava, Deklaracije o ljudskim pravima i Konvencije UN o pravima djeteta te pokazuje znanje i vještine pružanja prve pomoći na dvije praktične pozicije.
Osvajačice prvog mjesta u školu su se vratile s peharom, a dobile su i priznanje i nagradne knjige. Ono što ih posebno veseli je najava da će i ove godine krajem lipnja sudjelovati na Svjetskom skupu Mladih Crvenog križa u talijanskom gradu Solferinu.
Prije toga predstoji im i Međužupanijsko natjecanje Mladih Hrvatskog Crvenog križa Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske županije koje će se održati u Pakracu 8. travnja 2017.
Čestitke ekipi i mentorici i sretno na sljedećoj trazini natjecanja!
Fotografija ekipe je u OPŠIRNIJE.

 


[OPŠIRNIJE]LUCIJA BEŠKARA DOBILA POZIV NA DRŽAVNO NATJECANJE IZ ENGLESKOG JEZIKA
ZRINKA JURIĆ / datum: 13. 3. 2017. 09:20

Lucija Beškara iz 8. a dobila je poziv za sudjelovanje na državnom Natjecanju iz engleskog jezika koje će se održati od 5. do 7. travnja 2017. g u Murskom Središću. Ondje putuje u pratnji mentorice Lidije Škrlec. Čestitamo učenici i mentorici!

Podsjećamo da je Lucija na županijskom natjecanju zauzela drugo mjesto s visokim postotkom riješenosti ispita od 90%. Na državnoj razini natjecat će se s preostalih 36 pozvanih osmaša. Sretno!


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKA NATJECANJA I SMOTRE 2017.
ZRINKA JURIĆ / datum: 28. 2. 2017. 16:00

Krenula su i Županijska natjecanja. Pozvani učenici vrijedno su se pripremali i pripremaju za njih uz veliku pomoć i podršku svojih mentora. Njihov trud i dodatan rad zaslužuje svaku pohvalu. Čestitke svim sudionicima!

"NIJE ZNANJE ZNANJE ZNATI, VEĆ JE ZNANJE ZNANJE DATI."

U utorak 21. veljače u OŠ "Stari Jankovci" u Starim Jankovcima održano je Županijsko natjecanje iz engleskoga jezika na kojemu se natjecala Lucija Beškara iz 8. a. Ona je zauzela izvrsno drugo mjesto s visokim postotkom riješenosti od 90%. Njezina je mentorica Lidija Škrlec

OŠ Mate Lovraka u Županji u četvrtak 24. veljače bila je domaćin natjecateljima iz geografije. Marin Bikić iz 6. a bio je četvrti, Luka Santovac iz 6. c šesti, a Valentina Cindrić iz 6. c sedma. Mentor im je Milenko Zovko. Sudjelovala je i Robin Obradović iz 5. b. Njezina je mentorica Vlatka Bašić.  

Matematičari su se natjecali u OŠ Ivane Brlić Mažuranić u Rokovcima-Andrijaševcima u utorak 28. veljače. Viktorija Višek (6. a) bila je šesta, Oskar Ante Soldo (6. c) sedmi, a Petra Đukić (6. c) bila je deveta. Natjecao se i Luka Janošić. Mentorica im je Tatjana Brešćanski

U OŠ Josipa Kozarca Vinkovci održano je 6. ožujka natjecanje iz hrvatskoga jezika. Dora Osrečki (8. b) bila je prva, a Barbara Vidoš deveta. Njihova mentorica je Zrinka Jurić

Naša škola 7. ožujka bila je domaćin natjecateljima iz povijesti. Ante Šmider (8. c) bio je četvrti. Mentor mu je Ivan Krajinović

U OŠ Zrinskih Nuštar održano je natjecanje iz fizike 8. ožujka. Na njemu nas je predstavljao Davor Maljković (8. b). Zauzeo je sedmo mjesto, a mentorica mu je Irena Papac.

OŠ "A. G. Matoš" Vinkovci bila je domaćin natjecateljima iz kemije 9. ožujka. U kategoriji sedmih razreda Antonio Piperković (7. c) zauzeo je osmo mjesto, a Robert Jakopović (7. a) deveto mjesto. Sudjelovala je i Iva Ignjačić (7. c). Mentorica im je Vesna Matak. Kod osmaša osmo mjesto zauzeo je Matej Bešenić (8. a), a sudjelovao je i Adrian Horvat (8. a). Mentorica im je Veselka Čorluka.

U Jarmini je održano natjecanje iz biologije. Sudjelovale su Katarina Vasilj (7. a) i Ena Suman (7. b). Mentorica je Vesna Matak.


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKA I MEĐUOPĆINSKA NATJECANJA I SMOTRE 2017.
ZRINKA JURIĆ / datum: 19. 2. 2017. 14:14

Tko je sudjelovao na školskom natjecanju, tko je pozvan na županijsko natjecanje, tko su mentori - čitajte ovdje! 

Čestitamo svim učenicima na sudjelovanju i trudu uloženom u pripremu za natjecanje. Pozvanim učenicima na županijsko natjecanje sretno dalje!  

GEOGRAFIJA - 18. SIJEČNJA 2017.  

5. razredi - Robin Obradović iz 5. b, Iva Bratić i Tena Novoselac iz 5. c. Mentorica je Vlatka Bašić. 

6. razred - Marin Bikić i Leon Blažević iz 6. a, Marko Boričić, Borna Mandek i Marta Šarić iz 6. b te  Valentina Cindrić, Maja Horvat, Antonela Marjanović i Luka Santovac iz 6. c. Mentor a i c razredu je Milenko Zovko, a mentorica b razredu Vlatka Bašić.

Na županijsko su natjecanje pozvani od petih razreda Robin Obradović, a od šestaša Luka Santovac, Marin Bikić i Valentina Cindrić. Čestitamo!

ENGLESKI JEZIK – 25. SIJEČNJA 2017.

8. razredi - Lucija Beškara i Antonija Spajić iz 8. a, Ena Lusavec iz 8. c. Mentorica je Lidija Škrlec.

Lucija Beškara pozvana je na županijsko natjecanje! Čestitamo!

LIDRANO – 25. SIJEČNJA 2017.

Na međuopćinskoj razini smotre Lidrano u Otoku je u dramsko-scenskom izrazu sudjelovala Barbara Vučinić iz 3. b. Izvela je monolog Štednja Sanje Polak, a za nastup ju je pripremala mentorica Ljubica Bikić.    

MATEMATIKA - 26. SIJEČNJA 2017. 

4. razredi – Andrej Fišić, Ivan Komesarović, Adrian Mičić iz 4. a (mentorica Hrvojka Lenđer), Ivan Galunić iz 4. b (mentorica jelica Tomić) te Filip gavrić, Borna nikolić i Domagoj Šuker iz 4. c (mentorica Zdenka Pezer).  

5. razredi – Sara Šmider i Željko Živić iz 5. a te Filip Bazina i Borna Vukajlović iz 5. b – mentor je Robert Milobar.

6. razredi – Leon Blažević, David Iličić, Luka Janošić i  Viktorija Višek iz 6. a, Petra Đukić i Oskar Ante Soldo iz 6. c. Mentorica im je Tatjana Brešćanski.  

Na županijsko natjecanje plasirali su se učenici 6. c razreda Petra Đukić i Oskar Ante Soldo te učenici 6.a razreda Viktorija Višek i Luka Janošić. Čestitamo!  

FIZIKA – 30. SIJEČNJA 2017.

8. razred: Mia Bajić, Marija Galić i Davor Maljković (svi iz 8. b). Mentorica je Irena Papac.

Na županijsko je natjecanje pozvan Davor Maljković. Čestitamo!

59. NATJECANJE MLADIH TEHNIČARA - 31. SIJEČNJA 2017.

5. razredi - Borna Knežević, Dora Matanović, Mario Nikić i Mila Vučinić iz 5. c

6. razredi - David Iličić i Paula šalić iz 6. a. Mentorica je svima Mira Magdić.

(natjecanje se sastojalo od izrade tehničke tvorevine - stola za učenje u 5. razredu i pomoćne građevine u 6. razredu, usmenog izlaganja  rada i pisanja pisane provjere)

Na županijsko natjecanje pozvani su Borna Knežević i Mario Nikić od petaša i šestaši David Iličić i Paula Šalić. Čestitamo!

HRVATSKI JEZIK - 2. VELJAČE 2017. 

8. razredi - Dora Osrečki i Barbara Vidoš  iz 8. b. Mentorica je Zrinka Jurić. 

Na županijsko su natjecanje pozvane Dora Osrečki i Barbara Vidoš. Čestitamo!

BIOLOGIJA - 6. VELJAČE 2017.

7. razredi – Mia Juričić i Katarina Vasilj iz 7. a, Antonela Božić i Ena Suman iz 7. b, Iva Lenđer i Mia Kubica iz 7. c. Mentorica je Vesna Matak.

8. razredi - Mia Bajić, Marija Galić i Helena Kuprešak iz 8. b. Mentorica je Veselka Čorluka.

Na županijskom natjecanju predstavljat će nas sedmašice Ena Suman i Katarina Vasilj. Čestitamo!

POVIJEST - 7. VELJAČE 2017.

7. razredi –  Ela Brkić, Toni Jurina i Ena Suman iz 7. b te Luka Hostonski, Josip Rališ i David Šušnjara iz 7. c. Mentor je Milenko Zovko.

8. razredi - Toni Barunčić 8. a  i Ante Šmider iz 8. c. Mentor je Ivan Krajinović.

Na županijsko je natjecanje pozvan Ante Šmider iz 8. c. Čestitamo!

KEMIJA - 8. VELJAČE 2017.

7. razredi – Mia Juričić, Robert Jakopović, Lana Kovač i Katarina Vasilj iz 7. a, Filip Nikić i Samuel Nikić iz 7. b te Iva Ignjačić, Mia Kubica, Matea Marojević i Antonio Piperković iz 7. c. Mentorica je Vesna Matak.

8. razredi - Matej Bešenić i Adrian Horvat iz 8. a i Davor Maljković iz 8. b. Mentorica je Veselka Čorluka. 

Od sedmaša na županijsko natjecanje pozvani su Antonio Piperković, Iva Ignjačić i Robert Jakopović, a od osmaša Adrian Horvat i Matej Bešenić. Čestitamo!

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju