preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Vinkovci

Login
Brojač posjeta i sat

 


 

Tražilica
Kalendar
« Ožujak 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Anketa
Da li si ovisnik o računalu???Korisne poveznice

NATJECANJA I NATJEČAJI
DRUGI NA GRADSKOM I OPĆINSKOM NATJECANJU MLADIH GRADSKOG DRUŠTVA CRVENOG KRIŽA VINKOVCI
ZRINKA JURIĆ / datum: 12. 3. 2018. 10:44

U subotu 10. užujka 2018. g. održano je Gradsko i općinsko natjecanje Mladih Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci. Na natjecanju se okupilo 20 ekipa osnovnih škola. U jakoj konkurenciji ekipa naše škole i ove je godine bila uspješna zauzevši drugo mjesto! Članice su ekipe Nina Kovačević, Lana Mamić, Eva Petrović, Marta Šarić (sve iz 7. b) te Mia Juričić i Katarina Vasilj (8. a), a mentorica im je Dajana Blažanović! Čestitamo! 
Fotografiju pogledajte u (OPŠIRNIJE)!


[OPŠIRNIJE]TREĆU GODINU ZAREDOM IMAMO PREDSTAVNIKA NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ ENGLESKOGA JEZIKA
ZRINKA JURIĆ / datum: 7. 3. 2018. 17:54

Na internetskoj stranici Agencije za odgoj i obrazovanje objavljen je popis pozvanih učenika na Državno natjecanje iz engleskoga jezika! Među najboljim osmašima nalazi se i ime našega Dominika Šobačića iz 8. c! 454 natjecatelja sa županijskih natjecanja prešlo je prag, a samo njih 30 idu na najvišu razinu natjecanja. Njegova je mentorica Lidija Škrlec.Čestitamo im na ovom velikom uspjehu! 
Važno je napomenuti da su naši "Englezi" uistinu izvrsni jer je ovo treća godina zaredom da u tom predmetu imamo natjecatelje na državnoj razini!
Državno natjecanje održat će se od 11. do 13. travnja 2018. u OŠ "Žnjan-Pazdigrad" u Splitu na kojemu Dominiku i mentorici želimo puno uspjeha!  


[OPŠIRNIJE]LIKOVNI NATJEČAJ - OZONSKI ČUVARI
ZRINKA JURIĆ / datum: 7. 3. 2018. 17:08

Povodom Međunarodnog dana zaštite ozonskog omotača Ministarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je likovni natječaj OZONSKI ČUVARI.
Za sudjelovanje na Natječaju i izradi plakata pohvalnice i zidne kalendare dobili su učenici 2. b, 2. c., 4. a i 4. b razreda zajedno sa svojim učiteljicama Slavicom Astaloš, Nadom Brdar, Marinom Barunčić i Ljubicom Bikić. 
Likovni rad 2. c pod naslovom I MI ZEMLJU ČUVAMO objavljen je kao ilustracija na kalendaru za mjesec siječanj.
Ozonku i Ozončici šaljemo pozdrave i sve pozivamo da zajedno postanemo čuvari ozonskog sloja i da svakodnevno nastavimo raditi na očuvanju našeg planeta.

                                                                                     učiteljica Nada Brdar
Ilustraciju i stranicu kalendara pogledajte u (OPŠIRNIJE)!

[OPŠIRNIJE]HIPPO NATJECANJE
ZRINKA JURIĆ / datum: 2. 3. 2018. 10:37

I ove je godine po drugi put u našoj školi održano Hippo competition, međunarodno natjecanje u poznavanja engleskoga jezika.
Više u (OPŠIRNIJE)!


[OPŠIRNIJE]ŽUPANIJSKA NATJECANJA 2018.
ZRINKA JURIĆ / datum: 21. 2. 2018. 14:38

Započela je i "sezona" Županijskih natjecanja te ćemo ovdje pratiti naše natjecatelje i njihove mentore. Čestitamo svima koji su svojim rezultatima sa Školskih natjecanja zaslužili poziv na višu razinu natjecanja te su se uz pomoć i podršku svojih mentora nastavili pripremati i dalje! Njihov trud i dodatan rad zaslužuje svaku pohvalu.

Kao i prošle godine "Englezi" su probili led i to izvrsnim rezultatima. U utorak 20. veljače u OŠ "Stari Jankovci" u Starim Jankovcima održano je Županijsko natjecanje iz engleskoga jezika na kojemu je Dominik Šobačić iz 8. c. bio drugi, a Karlo Šokčević iz 8. a sedmi. Mentorica im je Lidija Škrlec. Čestitamo!

U četvrtak 22. veljače OŠ Siniše Glavaševića u Vukovaru bila je domaćin županijskog Natjecanju u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda. Natjecanje je ekipno, a ekipa u sastavu Ivana Petanović iz 6. b te Ena Bešenić i Iva Bratić iz 6. c zauzela je drugo mjesto. Mentorice su Gorana Hasel i Zrinka Jurić. Čestitamo!

U četvrtak 1. ožujka u Županji je u OŠ Mate Lovraka održano županijsko natjecanje iz geografije. Andrej Fišić (5. a) bio je šesti, mentorica mu je Vlatka Bašić. Maja Horvat (7. c) bila je četvrta, Valentina Cindrić (7. c) bila je deseta, a sudjelovala je i Paula Šalić (7. a). Mentor im je Milenko Zovko. Od osmaša Robert Jakopović (8. a) bio je peti, Ivan Sučić (8. c) deseti, a sudjelovao je i David Šušnjara (8. c). Mentorica im je Vlatka Bašić. Čestitamo!

U ponedjeljak 5. ožujka u OŠ "Antun Gustav Matoš" u Vinkovcima održano je Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika. Maja Horvat (7. c) bila je deveta, a sudjelovali su još Filip Nikić (8. b) i Brigita Vidinović (7. c). Maji i Brigiti mentorica je Zrinka Jurić, a Filipu Ivan Krajinović. Čestitamo!

U našoj je školi održano županijsko natjecanje iz povijesti 7. ožujka. Marin Bikić (7. a) bio je prvi, a Marko Boričić (7. b) bio je drugi. Mentor im je Milenko Zovko. Čestitamo!

OŠ "Antun Gustav Matoš" bila je domaćin i županijskoga natjecanja iz kemije koje je održano u četvrtak 8. ožujka. Marko Boričić (7. b) u kategoriji sedmaša bio je peti, a sudjelovala je i Viktorija Višek. Mentorica im je Veselka Čorluka. Robert Jakopović (8. a) bio je treći u kategoriji osmaša, a sudjelovao je i Filip Nikić (8. b). Njihov je mentorica Vesna Matak. Čestitamo!

U ponedjeljak 12. ožujka održano je županijsko natjecanje iz biologije na kojemu smo imali natjecatelje u konkurenciji sedmih razreda. Marta Šarić bila je treća, a Borna Mandek deseti. Sudjelovala je i Nina Kovačević. Svi su učenici 7. b, a mentorica im je Veselka Čorluka! Čestitamo!


[OPŠIRNIJE]ŠKOLSKA NATJECANJA 2018.
ZRINKA JURIĆ / datum: 5. 2. 2018. 09:21

Početkom drugog obrazovnog razdoblja započinje vrijeme natjecanja, prvo školskih, međuopćinskih pa onda županijskih i državnih. Pratit ćemo naše učenike i mentore na tom putu! Čestitke svima na dodatnom učenju i pripremanju za natjecanja! Želimo im puno uspjeha! 
Ovdje pratimo učenike sudionike školskog natjecanja i njihove mentore te, kako pristižu pozivi, učenike pozvane na županijska natjecanja!

INFORMATIKA, 18. siječnja 2018.
8. RAZRED - Toni Jurina i Filip Nikić (8.b), Iva Ignjačić, Benjamin Kresić i Franko Krstić (8. c). Područje natjecanja su Osnove informatike. Mentorica je Mira Magdić.

ENGLESKI JEZIK, 24. siječnja 2018.
8. RAZRED - Robert Jakopović, Nika Knežević, Lara Stanković i Karlo Šokčević (8. a), Ela Brkić, Filip Nikić i Karla Raić-Stojanović (8. b), Luka Hostonski, Iva Ignjačić, Franko Krstić i Dominik Šobačić (8. c). Mentorica je Lidija Škrlec.  
Na Županijsko natjecanje pozvani su Dominik Šobačić i Karlo Šokčević. Čestitamo! 

MATEMATIKA, 25. siječnja 2018.
4. RAZRED - Ivan Belić (4. a), mentorica je Marina Barunčić. Dunja Bartolović, Iva Agičić, Benjamin Mišić i Katarina Sunđi (4. b), mentorica je Ljubica Bikić. Karla Lešić, Lana Kristić i Bruno Vidoš (4. c), Mentorica je Dunja Golek. 
7. RAZRED -  David Iličić, Luka Janošić, Petra Maloševac i Viktorija Višek (7. a) te Petra Đukić i Oskar Ante Soldo (7. c). Mentorica je Tatjana Brešćanski.
Na Županijsko natjecanje pozvani su Katarina Sunđi iz 4. razreda  te Viktorija Višek, David Iličić i Luka Janošić iz 7. razreda. Čestitamo! 

FIZIKA, 29. siječnja 2018. 
8. RAZRED - Lana Kovač (8. a) i Iva Ignjačić (8. c). Mentorica je Irena Papac. 

GEOGRAFIJA, 1. veljače 2018.
5. RAZRED - Andrej Fišić i Luka Kristić (5. a). Mentorica je Vlatka Bašić.
6. RAZRED - Robin Obradović (6. b) i Tena Novoselac (6. c). Mentorica je Vlatka Bašić.
7. RAZRED - Mia Babić, Niko Galović, Larisa Kovačić i Paula Šalić (7. a), Valentina Cindrić, Maja Horvat, Filip Josipović, Antonela Marjanović, Luka Santovac, Bruno Siladi. Mentor je Milenko Zovko.
8. RAZRED - Robert Jakopović (8. a), Ivan Sučić i David Šušnjara (8. c). Mentorica je Vlatka Bašić.
Na Županijsko natjecanje pozvani su petaš Andrej Fišić, sedmašice Maja Horvat, Valentina Cindrić i Paula Šalić te osmaši Robert Jakopović, Ivan Sučić i David Šušnjara. Čestitamo! 

HRVATSKI JEZIK, 5. veljače 2018.
7. RAZRED - Maja Horvat i Brigita Vidinović (7. c). Mentorica je Zrinka Jurić.
8. RAZRED - Filip Nikić, (8. b). Mentor je Ivan Krajinović.
Na Županijsko natjecanje pozvani su Maja Horvat, Brigita Vidinović i Filip Nikić. Čestitamo! 

POVIJEST, 6. veljače 2018.
7. RAZRED - Marin Bikić (7. a), Marko Boričić, Lara Grizelj, Iva Katić, Anton parat, Jure Plavšić, Nikola Smolčić, Luka Žgela (7. b), Ivan Kobak (7. c). Mentor je Milenko Zovko. 
Na Županijsko natjecanje pozvani su Marko Bikić i Marko Boričić. Čestitamo!

KEMIJA, 7. veljače 2018. 
7. RAZRED - Petra Maloševac, Paula Šalić  i Viktorija Višek (7. a), Marko Boričić, Borna Mandek i Jure Plavšić (7. b). Mentorica je Veselka Čorluka. 
8. RAZRED - Robert Jakopović (8. a), Toni Jurina, Filip Nikić i Samuel Nikić (8. b) i Antonio Piperković (8. c). Mentorica je Vesna Matak.
Na Županijsko natjecanje pozvani su sedmaši Viktorija Višek, Marko Boričić i Borna Mandek, a od osmaša Robert Jakopović i Filip Nikić. Čestitamo!

BIOLOGIJA,  8. veljače 2018. 
7. RAZRED - Antonija Brebrić (7. a), Nina Kovačević, Borna Mandek i Marta Šarić (7. b). Mentorica je Veselka Čorluka. 
8. RAZRED - Mia Juričić i Katarina Vasilj (8. a), Luka Idžanović, Mia Kubica i Matea Marojević (8. c). Mentorica je Vesna Matak. 
Na Župianijsko natjecanje pozvani su sedmaši Marta Šarić, Nina Kovačević i Borna Mandek. Čestitamo!

 

[OPŠIRNIJE]OSVRT NA DRŽAVNO NATJECANJE IZ ENGLESKOG JEZIKA
ZRINKA JURIĆ / datum: 11. 4. 2017. 17:04

Krajem prošlog tjedna stigla nam je izvrsna vijest da je Lucija Beškara iz 8. a osvojila drugo mjesto na državnom Natjecanju iz engleskog jezika! Upućujemo iskrene čestitke Luciji, njezinoj mentorici Lidiji Škrlec te njezinoj učiteljici engleskog jezika Nevenki Hranuelli!
U (OPŠIRNIJE) možete pročitati osvrte mentorice Lidije i učenice Lucije na natjecanje te pogledati forografije!  


[OPŠIRNIJE]NOĆ S ANDERSENOM 2017. - DVIJE NAGRADE NA NATJEČAJU
ZRINKA JURIĆ / datum: 3. 4. 2017. 12:57

Na ovogodišnjoj Noći s Andersenom učenici naše škole osvojili su dvije nagrade - Petra Maloševac iz 6. a u literarnom izrazu s Pismom Andersenu (mentorica Irena Mataković) te skupina učenica 3. a skupnom izradom makete inspirirane njegovim bajkama (Katja Golubičić, Rebeka Jurić, Katarina Ilić, Erona Muhadri, Elena Vidinović; mentorica Marina Barunčić). Čestitke učenicama i mentoricama! 
U (OPŠIRNIJE) čitajte tekstove Irene Mataković i Marine Barunčić te pogledajte izbor fotografija. U priloženom dokumentu je Petrin literarni rad! 


[OPŠIRNIJE]REZULTATI ŠKOLSKOG NATJECANJA HIPPO COMPETITION - DOMINIK ŠOBAČIĆ IZ 7. C IDE DALJE
ZRINKA JURIĆ / datum: 30. 3. 2017. 20:49

Nestrpljivo smo iščekivali rezultate školske razine natjecanja koje je organizirano u našoj školi 4. ožujka 2017. Tri tjedna kasnije napokon su svi ispiti ispravljeni i rezultati su tu!
Više čitajte u (OPŠIRNIJE). 


[OPŠIRNIJE]TREĆE NATJECANJE U RECITIRANJU BROJA PI
ZRINKA JURIĆ / datum: 22. 3. 2017. 16:53

Dan broja  (pi), koji se u cijelom svijetu obilježava 14. ožujka, u našoj je školi i ove godine obilježen natjecanjem u recitiranju decimala ovog beskonačnog decimalnog broja. Natjecanje je održano u petak 17. ožujka. Većina vas je upoznata s
činjenicom da je vrijednost broja zapravo omjer opsega i promjera bilo kojeg kruga te da je približna vrijednost ovog broja 3,14.
Više u (OPŠIRNIJE).


[OPŠIRNIJE]NOVO NATJECANJE - HIPPO COMPETITION
ZRINKA JURIĆ / datum: 13. 3. 2017. 12:54

HIPPO Competition  je međunarodno natjecanje u poznavanju engleskog jezika koje od 2013. godine organiziraju  Global Input i Global Hippo Association. Ove godine po prvi puta i naša škola se uključila u njega.
Više čitajte i gledajte u (OPŠIRNIJE). 


[OPŠIRNIJE]NAŠA EKIPA PRVA NA NATJECANJU MLADIH GRADSKOG DRUŠTVA CRVENOGA KRIŽA VINKOVCI
ZRINKA JURIĆ / datum: 13. 3. 2017. 11:18

U subotu 11. užujka 2017. g. održano je Gradsko i općinsko natjecanje Mladih Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci. Na natjecanju se okupilo 18 ekipa osnovnih škola. U jakoj konkurenciji ekipa naše škole koju su činile Lucija Mesić, Ena Lusavec, Mia Turudić, Mirna Tuček, Nika Markić i Sara Gojko, učenice 8. a i c razreda, pod vodstvom mentorice Dajane Blažanović bila je prva!
Ovo je natjecanje u kojemu se rješavaju četiri pismena testa iz prve pomoći, povijesti Međunarodnog pokreta Crvenog križa i međunarodnog humanitarnog prava, Deklaracije o ljudskim pravima i Konvencije UN o pravima djeteta te pokazuje znanje i vještine pružanja prve pomoći na dvije praktične pozicije.
Osvajačice prvog mjesta u školu su se vratile s peharom, a dobile su i priznanje i nagradne knjige. Ono što ih posebno veseli je najava da će i ove godine krajem lipnja sudjelovati na Svjetskom skupu Mladih Crvenog križa u talijanskom gradu Solferinu.
Prije toga predstoji im i Međužupanijsko natjecanje Mladih Hrvatskog Crvenog križa Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske županije koje će se održati u Pakracu 8. travnja 2017.
Čestitke ekipi i mentorici i sretno na sljedećoj trazini natjecanja!
Fotografija ekipe je u OPŠIRNIJE.

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju