preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Vinkovci

Login
Brojač posjeta i sat

Brojač

 

Tražilica
Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

E-TWINNING ŠKOLA

ŠK. GOD. 2021./2022.

DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI (radne bilježnice i ostali obrazovni materijali)

RAZREDNA NASTAVA         (1. - 4. razred)

PREDMETNA NASTAVA       (5. - 8. razred) 

VIRTUALNA KNJIŽNICA - VLANA

       KLIK NA LOGO 

 

Korisne poveznice

KUTAK ŠKOLSKE PSIHOLOGINJE I PEDAGOGINJE
KAKO SE ZAŠTITITI U SVIJETU INTERNETA I MOBILNIH TELEFONA
ZRINKA JURIĆ / datum: 9. 2. 2021. 18:52

Poštovani roditelji,
povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta 9. veljače 2021. pozivamo vas da proučite brošuru u prilogu (OPŠIRNIJE). U njoj ćete pronaći korisne savjete o opasnostima i sigurnosti na internetu, zaštiti privatnosti i osobnih podataka, načinu ponašanja i odgovornoj uporabi društvenih mreža. Ovaj materijal dio je HAKOM-ovog programa informiranja djece i roditelja koji se od 2016. provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

                                   Suzana Kurtušić, stručna suradnica pedagoginja 


[OPŠIRNIJE]USLUGE BESPLATNOG SAVJETOVANJA RODITELJA - CENTAR ZA REHABILITACIJU EDUKACIJSKO-REHABILITACIJSKOG FAKULTETA U ZAGREBU
ZRINKA JURIĆ / datum: 21. 4. 2020. 15:07

Poštovani roditelji,
ovim putem vas obavještavamo da Centar za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu trenutno roditeljima nudi besplatno savjetovanje putem telefona vezano uz različita područja razvoja djeteta.  

Brojevi telefona njihovih stručnjaka (psiholozi, edukacijski rehabilitatori, logopedi i socijalni pedagozi), područja iz kojih pružaju podršku i savjetovanje te vrijeme u kojem ih možete nazvati možete potražiti u Priloženom dokumentu (OPŠIRNIJE), a za više informacija možete posjetiti i njihovu stranicu: https://centar.erf.unizg.hr/

                                                                                     Suzana Kurtušić 


[OPŠIRNIJE]SLIKOVNICA ZA NAJMLAĐE – „ZAPELI ZAJEDNO“
ZRINKA JURIĆ / datum: 3. 4. 2020. 20:23

Psihologinja Ida Marinić kreirala je slikovnicu za djecu kao pomoć djeci i roditeljima u neobičnoj situaciji u kojoj smo se našli. Umjesto vlastitog opisa, prenosimo riječ autorice, a slikovnicu možete preuzeti u priloženom dokumentu (OPŠIRNIJE). 
Slikovnica za djecu (ali i za odrasle…) o tome kako se slagati sa svojom obitelji i sa svijetom općenito dok smo zaglavljeni jedni s drugima u ovim čudnim vremenima. Umijeće vođenja svrhovitih razgovora i osjećanja drugih ljudi, jedne su od glavnih stvari koje će nam omogućiti da zajedno proživimo ova neobična vremena, te nam pomoći da iz ovog nereda izgradimo bolji svijet. U ovoj slikovnici se kroz priču, slike i pitanjima vođen razgovor na nenametljiv način opisuje važnost međusobnog razumijevanja i odgovornosti. Pitanja također pomažu djetetu da razjasni situaciju u kojoj se nalazimo i da iz nje izvuče najbolje.

U svakom slučaju, preuzmite slikovnicu besplatno i nadam se da ćete uživati.

                           Pozdrav svima, autorica ZAPELI ZAJEDNO, Ida Marinić.“

                                          pripremila Suzana Kurtušić, školska pedagoginja


[OPŠIRNIJE]MINDFULNESS: KRATKE VJEŽBE ZA DJECU
ZRINKA JURIĆ / datum: 3. 4. 2020. 19:47

Dragi učenici i roditelji,
donosimo vam zbirku kratkih mindfulness vježbi za djecu. Ovu brošuru pripremile su stručnjakinje Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, psihijatrica doc. prim. dr. sc. Vlatka Boričević Maršanić i psihologinja Ella Salak Bagarić. Brošuru možete pogledati i preuzeti u priloženom dokumentu (OPŠIRNIJE). Vježbe su namijenjene prihvaćanju, svjesnosti i usmjeravanju na sadašnji trenutak. Posebno su korisne u trenutcima neizvjesnosti ili uznemirenosti koji su praćeni neugodnim osjećajima, a događaju nam se tijekom svakodnevnog života ili neke izvanredne i stresne situacije. Pomažu poboljšati pažnju, koncentraciju, pamćenje, regulaciju osjećaja i ponašanja, spavanje, odnose s drugima, samoprihvaćanje i samopouzdanje te kvalitetu života djece.
Nadamo se da će biti korisna djeci, ali i roditeljima koji im mogu pomoći usmjeravanjem prilikom izvođenja vježbi.
Niz sličnih korisnih materijala možete pronaći na stranicama Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba: www.poliklinika-djeca.hr

                                                  Suzana Kurtušić, školska pedagoginja


[OPŠIRNIJE]PSEUDODABAR - POZIV NA UKLJUČENJE U VIRTUALNU UČIONICU
ZRINKA JURIĆ / datum: 3. 4. 2020. 19:41

Drage učenice i učenici,
Ministarstvo obrazovanja poziva vas da uđete u virtualnu učionicu PseudoDabar koja je otvorena za učenike svih razreda osnovne i srednje škole te otkrijete svijet računalnog razmišljanja.
Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje kroz online izazove koji se sastoje od niza zanimljivih zadataka koje su napisali stručnjaci iz pedesetak zemalja. Iako se rješavanje zadataka temelji na informatici, možete ih rješavati i bez informatičkog predznanja.
Klikom na poveznicu u nastavku možete se detaljnije informirati o ovoj inicijativi, a ondje ćete pronaći i detaljne upute za prijavu.
Klikni, informiraj se, možda se iznenadiš!

https://skolazazivot.hr/pseudodabar-poziv-na-ukljucenje-u-virtualnu-ucionicu/

                                                      Suzana Kurtušić, školska pedagoginja 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju