preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Vinkovci

Login
Brojač posjeta i sat

 


 

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Anketa
Da li si ovisnik o računalu???Korisne poveznice

VIJESTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
ŠKOLA ZA 21. STOLJEĆE - ŠKOLA ZA KREATIVNOST
Autor: ZRINKA JURIĆ, 12. 4. 2017.

Tijekom drugog polugodišta u školi smo krenuli s Projektom poticanja kreativnosti za darovite učenike osnovnih škola. Pokretač Projekta je Udruga Klikeraj iz Osijeka, a podržava ga Ministarstvo odgoja i obrazovanja RH. Projekt se provodi s devet darovitih učenika četvrtih razreda Dorianom Džigumovićem iz 4. a, Lanom Brkić, Adrianom Buincem, Nikolinom Delaš i Ivanom Galunićem iz 4. b te Dunjom Crnjak, Antom Luetićem, Dinom Matečić i Domagojem Šukerom iz 4. c, a vode ga Katarina Andrić, školska psihologinja, i Zrinka Jurić, školska knjižničarka.
Više čitajte i gledajte u (OPŠIRNIJE)!


Voditeljice su u siječnju prošle Edukaciju o kreativnosti i izradi programa za djecu te Edukaciju o identifikaciji darovitosti. Uslijedilo je testiranje svih učenika četvrtih razreda i identifikacija darovitih učenika. S navedenih devet učenika započele su radionice u kojima se koriste aktivnosti i tehnike za poticanje kreativnog mišljenja. Neke od njih su sposobnost stvaranja velikog broja ideja ili rješenja za određeni problem, originalnost, proširivanje detalja o nekoj ideji, nalaženje više rješenja za neki problem, vizualno mišljenje kroz vizualno izražavanje i drugo. Povezuje se više predmeta – hrvatski jezik, matematika, priroda i društvo, likovna kultura.
Radionice se provode uz igre za poticanje kreativnosti Najveći jezik, Umetalica, Pogodi sliku, Maštarij, Krug i Klikeraj  Odrađeno je šest radionica, a predviđeno je ukupno njih deset.
Tijekom proljetnih praznika u utorak 18. travnja učenici i voditeljice idu u Osijek na Proljetnu školu kreativnosti koja će okupiti svu djecu i voditelje koji provode ove radionice. Ondje će djeca imati priliku sudjelovati u nekim od zanimljivih radionica Što ću odjenuti?, Animacija, Naša priča, Crtamo, istražujemo, Robotika, Jednominutni film i Prepoznavanje i iskazivanje osjećaja o kojima ćemo napisati kratak osvrt!
Kroz fotografije donsimo djelić atmosfere s održanih radionica!


 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju