preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vladimira Nazora Vinkovci

Login
Brojač posjeta i sat

Brojač

 

Tražilica
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

E-TWINNING ŠKOLA

ŠK. GOD. 2020./2021.

DRUGI OBRAZOVNI MATERIJALI (radne bilježnice i ostali obrazovni materijali)

RAZREDNA NASTAVA        (1. - 4. razred)

PREDMETNA NASTAVA      (5. - 8. razred) 

VIRTUALNA KNJIŽNICA - VLANA

       KLIK NA LOGO 

 

VAŽNA OBAVIJEST

U tijeku je energetska obnova škole i školske dvorane te se mole učenici i roditelji da koriste isključivo ulaz iz Ulice Ivana Kukuljevića Sakcinskoga za dolazak i odlazak iz škole! Molimo roditelje da poštuju zamolbu da ne ulaze automobilima u dvorište škole! Potreban je pojačan oprez svih u školi i oko nje!

Korisne poveznice

eTWINNING PROJEKTI
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
U OKVIRU eTWINNING PROJEKTA „JA I SVA MOJA LICA / ME, MYSELF & I" OBILJEŽEN JE SVJETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA
Autor: ZRINKA JURIĆ, 21. 10. 2020.

Učiteljica hrvatskoga jezika i školska knjižničarka Zrinka Jurić sudjeluje u eTwinning projektu "Ja i sva moja lica / Me, myself & I" kojemu je cilj promovirati važnost dobrog mentalnog zdravlja kod djece kroz različite, djeci primjerene, aktivnosti te ih potaknuti na prepoznavanje emocija, traženje podrške i primjereno komuniciranje unutar vlastite zajednice i šire u svrhu brige i očuvanja kako vlastitog, tako i mentalnog zdravlja zajednice. Kroz različite aktivnosti u njemu će sudjelovati učenici 6. c i 8. c kojima predaje Hrvatski jezik te ostali zainteresirani učenici, korisnici školske knjižnice.

Odrađene su uvodne aktivnosti na početku Projekta (škola je dodana na kartu škola sudionica Projekta, dio učenika i učiteljica ispunili su uvodni upitnik te je na zajedničkom Padlet mjestu jedna učenica kao predstavnica škole odgovorila na pitanja vezana uz svoje snage i kvalitete te pojam mentalnog zdravlja).

Prva konkretna projektna aktivnost bila je obilježavanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja 10. listopada 2020. u 8. c u okviru nastave Hrvatskoga jezika. S obzirom da se odvijala Nastava na daljinu, aktivnosti su odrađene u virtualnom prostoru u digitalnom alatu Wizer.me.  Učenici su u motivacijskom dijelu povezivali pojmove o mentalnom zdravlju i njihova značenja. Uz pjesmu Milivoja Slavičeka „Ljudi imaju“ iznosili  su svoja razmišljanja o izrazima izgubiti sebe i u kojim to situacijama čovjek bježi od sebe. Po uzoru na pjesnika pisali su svoje pjesme s naslovom Ja imam, iznosili su svoje osjećaje i razmišljanja o ponovnoj Nastavi na daljinu. Iznosili su i svoje dojmove na video iz kampanje BoliMe/Kad te boli moraš reći i osvijestili potrebu razgovora o svojim osjećajima i važnosti očuvanja mentalnog zdravlja!
Prikaz aktivnosti objedinjen je u e-knjizi na sljedećoj poveznici OBILJEŽEN SVJETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju